Lørdag venter Wisla Plock på bortebane i Polen! – Elverum

Lørdag venter Wisla Plock på bortebane i Polen!

Champions League-eventyret fortsetter når Elverum møter Orlen Wisla Plock på bortebane i 7.runde!

Etter fire strake seire i den gjeveste turneringen er det et Elverum som er fulle av selvtillit når de nå tar turen til Polen for å kjempe om poeng i årets Champions League. Gruppas storfavoritt Wisla Plock står på motsatt banehalvdel og det er ventet full hall i Polen. Fra Elverum kommer de ca 80-90 tilreisende som skal være med å heie frem de svarte og hvite i denne kampen som har avkast 18:00 på lørdag.

 

I gruppe D har det nok blitt jevnere enn hva polakkene skulle ønske. Før lørdagens kamp leder Dinamo Bucuresti med 10 poeng. Ademar Leon ligger på 2.plass med sine 9 poeng, men begge lagene i tet har spilt en kamp mer enn Elverum og Plock, som begge har 8 poeng. Xavi Sabates lag ligger på plassen foran Elverum siden de vant kampen i Ternngen Arena den 23. september.

 

Polakkene vant den gangen 30-28 i en kamp som Elverum ledet til pause. For Elverum var det første gangen for veldig mange med Champions League, og det kan hende det preget den kampen. Sigvaldi Gudjonsson ble toppscorer med 9 mål for de helhvite, mens for polakkene ble Michal Daszek mestscorende med 6 mål. Venstrehendte Daszek er også polakkenes toppscorer i turneringen. Ett lenger intervju med Daszek inn mot kampen kan du lese her: http://www.eurohandball.com/article/31573

 

I følge kildene våre er den brasilianske bakspilleren Jose De Toledo suspendert i lørdagens kamp. Etter det røde kortet i den viktige 29-28 seieren over gruppelederen Dinamo Bucuresti i forrige runde. Toledo er første valget på høyrebacken, og han er en veldig dyktig spiller for polakkene. Inn kommer trolig den slovenske spilleren Ziga Mlakar, som også er en meget dyktig håndballspiller.

 

For Elverum gjelder det å bygge videre de gode opplevelsene man har opparbeidet seg med gode resultater i Europa. Spesielt imponerende var de forrige runde i Finland, med full kontroll hele kampen kunne Apelgrens gutter ta med seg to nye poeng i Champions League. I den kampen var Alexander Westby meget god med sine 10 scoringer.

 

Styrken til Elverum er at de har målene gått spredd utover i laget, med mange mål fra alle posisjoner, men spesielt kantene Gudjonsson og Westby har stått for mange av målene. Westby har 29 mål så langt, mens Gudjonsson på den andre kanten har notert seg for 33 mål, og er med det toppscorer for de helhvite.

 

Med 80-90 supportere i ryggen kommer man til å se et Elverum som kjemper som løver i det som ses på som den aller tøffeste bortekampen i årets Champions League. Elverum har spilt seg inn i en veldig god posisjon, og polakkene har kanskje noen færre poeng enn de selv hadde håpet på. Derfor spiller polakkene med enda mer press enn hva de hadde håpet på. Et Wisla som må prestere kan passe Elverum godt, som spiller med lave skuldre. Elverum MÅ ikke, men Elverum drømmer om to poeng.

 

Vi går som alltid for to poeng.  HEIA ELVERUM!