Elverum til Bækkelaget for å jakte cup-avansement i kveld! – Elverum

Elverum til Bækkelaget for å jakte cup-avansement i kveld!

Semifinalen står for tur!

I kveld er det klart for cupkamp igjen, og vi står ovenfor en sterk motstander i Bækkelaget på bortebane. Tiden har kommet for semifinale og Tom-Eirik Skarpsno og de blå/gule drømmer om cupfinale like mye som Michael Apelgren og Elverum. Hvem som trekker det lengste strået i kveld er vanskelig å forutsi, vi vet alle at cup er cup. Det så vi senest i går når ØIF Arendal som en av storfavorittene ble slått ut av Halden, som dermed er klare for sin første cupfinale!

Elverum har kamper i alle retninger i disse dager og kommer fra Champions League i Polen til dette oppgjøret. I Polen ble det et hederlig tap for Elverum, som har store planer om å kjempe seg tilbake til cupfinale i Spektrum. I tillegg topper Elverum eliteserietabellen slik ståa er nå, det etter tap mot Halden og en uavgjort mot kveldens motstander Bækkelaget.

Bækkelaget på sin side ligger på 8.plass i Eliteserien med sine 7 poeng, det har svingt litt for laget som i kveld tar imot Elverum i Nordstrand Arena.

 

Det er et sterkt lag som venter omtrent det samme som tidligere sesonger. Kun Kristian Rammel er borte og inn har U-landslagsspilleren Sander Rogne Myklebust kommet, men det er Aksel Strupstad som har spilt mest i den rollen innledningsvis.

På høyrebacken har BSK den hardtskytende bakspilleren Emil Midtbø Sundal. Han er som vanlig toppscoreren til de gule og blå fra Oslo. Sundal har puttet 65  mål på sine 8 kamper i Eliteserien denne sesongen. Sundal er en skikkelig klubbspiller som har vært i klubben i sitt hjerte i en årrekke, og har takket nei til flere utenlandsklubber.

 

Andre spillere som er godt kjente for Elverum er de hurtige bakspillerne Nicolay Hauge og Joakim Patriksson. Begge spillerne har bikket 30 år, og har masse erfaring på et Bækkelaget som ikke har like mange spennende talenter som de har hatt tidligere.

Men det har stortalentet Fabian Sandven i troppen. 20-åringen som har vært innom landslagstroppen til Berge har gjort en ålreit start på sesongen. Med sitt rappe og gode skudd har den fintesterke bakspilleren gjort 11 mål på sine 4 første kamper. Sandven var fast inventar på U-landslaget som blant annet Simen Pettersen spilte på. Sandven har også vært en viktig brikke i Bækkelagets U-20 lag som har tatt seg langt i Junior- NM, hvor de blant annet slo ut Elverums G-20 lag.

 

Sist lagene møttes lå alt i Bækkelagets hender, men mye tull på slutten resulterte i at Nikolay Hauge bokstavelig talt ga bort 1 poeng i det oppgjøret. Elverum må virkelig løfte seg for å unngå å komme i en slik situasjon igjen, tempoet og taktikken til Tom-Eirik Skrapsno ligner mer og mer den vi kjenner fra Haslums tidligere sesonger. Vi kjenner alle den historien!

Denne gangen er det viktig at Apelgren og Hamar får guttene til å være helt på topp. Cupen startet med klare seiere for Elverum men det har dratt seg til voldsomt. Elverum har jevnt over hvert i en stim der det har vært mange knappe seiere, det så vi også i forrige kamp i cupen, når Elverum møtte Kolstad i kvartfinalen. Elverum reddet kampen rett før fulltid og fikk ekstraomganger, det gikk vegen til slutt, men Elverum kunne like gjerne allerede vært ute av kampen om Cupfinale, så jevnt er det! Bækkelaget slo Elverum i Terningen Arena i forrige sesong etter at Elverum hadde sikret seg seriegullet, nå står det om cupfinale for begge lag.

 

I kveldens kamp blir det spennende å følge med Magnus Fredriksen som er i kalasform om dagen. Unggutten fra Vestfossen får håndball til å se veldig lett ut, og han er også mer aggressiv på kassa enn det han har vært tidligere. Det har resultert i at midtspilleren er en enda farligere spiller for motstanderen, som i tillegg spiller laget runddt seg enda bedre.

Alexander Westby viste gode takter sist lagene møttes og har i mellomtiden også vært på rundens lag i Champions League to ganger, kan han holde trykket oppe i jakten på Cupfinale for Elverum? Han spilte cupfinale mot Drammen som Bodøspiller i fjor sammen med Endre Langaas, de har nok planer om å få revansjert fjorårets cup-nederlag.

Siden sist lagene møttes har det også kommet inn en ny x-faktor i Elverumstroppen. Danske Søren Tau har levert godt i sine første kamper for Elverum, kan han være en av brikkene som skal stoppe Sundal?

 

Kristian Krag Ørsted er fortsatt ute med skader og i tillegg er det litt usikkerhet rundt Sigvaldi Gudjonsson som fikk seg en smell i bortekampen mot Plock.

I kveld kommer det til å bli skikkelig håndballdrama på høygir i Nordstrand. Kampen ser du på Tv2 sport 2 og sumo fra 20:00. Du kan også høre kampen på Elverumsradioen fra ca. 19:45.

Det kommer busslaster med Elverumsinger til Nordstrand også, klare for å løfte gutta til en ny Cupfinale. Det er vinn eller forsvinn!

HEIA ELVERUM!