Elverum til Cupfinale etter brakseier mot Bækkelaget – Elverum

Elverum til Cupfinale etter brakseier mot Bækkelaget

Bækkelaget-Elverum 26-37(17-21)

Det var en veldig målrik start på kampen der både Emil Sundal og Magnus Fredriksen noterte seg tidlig for to scoringer hver for hvert sitt lag. Lagene fulgte hverandre til 3-3 før Elverum satte opp enda ett gir, med godt hjelp av noen redninger av Morten Nergaard på skuddene til Fabian Sandven. Elverum ledet 8-5 etter litt over 8 spilte minutter av kampen.

Etter dette ventet en god periode av gjestene fra Elverum. Med raske føtter og gode avslutninger smalt ball etter ball inn bak Nikolai Wig i BSK sitt mål. Didrik Linderud fikk æren å øke til 10-5 med en utsøkt kontring etter 11 minutter. Nevnte Linderud var igjen på farten bare ett par minutter etterpå, og da økte han til 12-6 etter en fin pasning fra Magnus Fredriksen. Fredriksen var meget god i den første omgangen i den flotte Nordstrand Arena.

Det glødet til tider av Elverum midtveis i den 1.omgangen. Simen Holand Pettersen sendte avgårde en kanonkule i det han økte til en ledelse på 7 mål etter 20 minutter av kampen. Men etter at Thrain Orri Jonsson økte til en ledelse på 8 mål så våknet hjemmelaget fra Oslo. Inn mot pause satte de gulkledde vertene inn en rekke baller, sånn at stillingen til pause var 21-17. Emil Sundal satte inn sin 6.scoring i kampen i det han scoret omgangens siste mål.

Den andre omgangen er litt mer forsiktig i starten enn den første. Begge lagene har nok pratet om at det er viktig å sette forsvaret enda bedre om det skal være muligheter for å nå den viktige cupfinalen. Etter 5-6 minutter så setter Elverum inn nådestøtet som gjør at 130 svarte og hvite fans på tribunen kan begynne å se mot finalen. Lukas Sandell gjorde en meget god kamp for Elverum og han noterte seg for 7 mål på 7 skudd denne kvelden, og var viktig da Elverum økte til 23-18 tidlig i omgangen.

Elverum viste at de ville mest denne kampen. De aller fleste returer og 50/50dueller kom de svarte og hvite fra Østerdalen seirende ut fra. Ofte så gjennspeiler det seg på tavla også. Elverum fikk godt betalt i undertall da BSKs beste spiller, Emil Sundal gjorde en teknisk feil, og like etterpå sørget Magnus Fredriksen for at Simen Pettersen fikk muligheten til å sette sin tredje straffescoring i kampen. Straffe var ikke like lekker som den forrige som han rullet over hodet til Wig, men ballen snek seg inn og Elverum ledet 28-19 etter 43 minutter spilt.

Etter dette er det egentlig ikke noe tvil om hvor kampen ender. BSK forsøker litt, men Elverum bare fortsetter å kjøre på. Magnus Fredriksen som ble kåret til banens beste satte ballen i mål og Elverum ledet med 8 da det var igjen ca ti minutter. Begge lagene valgte å rullere litt på mannskapet på slutten av kampen, men det var en mann som viste seg skikkelig frem på slutten for Elverum.

Thrain Orri Jonsson satte inn fire mål på rappen og avsluttet kampen med publikumsfrieri som de tilreisende supporterne satte veldig stor pris på. Med 6 mål på 6 kamper gjorde islendingen en av sine beste prestasjoner i den svarte og hvite trøya. Elverum vant tilslutt 37-26 i Nordstrand Arena.

Endelig skal vi spille i spektrum igjen, men før det er det mange viktige kamper, og allerede førstkommende søndag er det en utrolig viktig kamp i Champions League. Tusen takk for all støtte og lykke ønsker rundt cupkampen, og håper vi ses på søndag. Da trenger vi din hjelp!!!