Historie fredag: Champions League – Elverum

Historie fredag: Champions League

God helg!

Velkommen til et lite tilbakeblikk på Champions League Finale 1994/95. Den andre sesongen i CL møttes Bidasoa Irun (Spania) og Badel Zagreb (Kroatia) i finalen. Irun`s Nenad Perunicic, med tilnavnet «the canon» av fansen, fikk tidens opplevelse på banen som lagets nøkkelspiller i finalen. Dette var hans første år i Spania, og ikke bare løftet han Champions League trofeet, men også det nasjonale mesterskaps trofeet med sitt lag. Bidasoa Irun slo altså til i CL-finalen denne sesongen og vant med sammenlagtsifrene 56-47.

Kan som en liten kuriositet nevne at vår tidligere landslagskeeper Ole Erevik spilte for Bidasoa Irun og fikk med seg EHF CUP i sesongene 2005-06 og 2006-07. Klubben har en kamp historie med 3 deltagelser i EHF Cupen, 2 EHF Champions League deltagelser (finale i begge) og 2 deltagelser i Cup Winner Cupen bl.a. en finale.

Motstander Badel Zagreb (idag RK Zagreb) ble stiftet i 1922 og er blitt Kroatisk mester hvert år siden 1992. Hvem som er hovedsponsor bestemmer hva klubben skal hete og det har variert gjennom årene.
Nevner i denne forbindelse at Ivano Balic`, to ganger kåret til verdens beste håndballspiller, har spilt for klubben. Vi kjenner også godt til Lino Cervar, som håndball coach for klubben og som også har besøkt Terningen Arena med sitt lag HC Metalurg i november 2016. Frank Løke spilte i RK Zagreb i sesongen 2009-10. RK Zagreb har en lang kamp historie og deltatt i EHF CL alle år fra og med 1993-94 sesongen til og med 2017-18 sesongen og vært med i gruppespillet og videre inn i sluttspillet i mange år. Finalister 4 ganger i CL, en gang i Champions Trophy og en gang i Cup Winners Cup. En solid merittliste som mange kan misunne dem!

Vi glir så stille inn i vintermørket i visshet om at det blir lysere tider etter hvert. I mellomtiden skal vi nyte Elverum håndballs herrer i full fyr i Norge og ute i Europa før vi gir oss lang inn i 2019!

God helg til dere alle i disse travle håndballtider med gårsdagens (onsdag) semifinale i NM mot Bækkelaget i friskt minne. SPEKTRUM «here we come»!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg