Hva betyr egentlig idretten? – Elverum

Hva betyr egentlig idretten?

Hva betyr egentlig idretten?

Ja det spørsmålet er interessant å stille for er man for eksempel venn med meg på Facebook så kan man jo sikkert tenke at han den tullete gærningen fra Sverige vet ikke noe om det riktige livet og de utfordringer som det byr på, hvordan kan han sette håndballen så høyt hele tiden å mase om den ene kampen etter den andre og hvor viktig den er?

Mener virkelig Jostein og Anne Karin at alle Storhamarkamper er VM-finaler?
Nei selvfølgelig er idretten i konkurranse med masse samfunnsutfordringer ikke på liv og død, men idrettens rolle i det samme samfunnet blir samtidig bare viktigere og viktigere for hver dag.

Jeg mener at vi i dag lever i en alt større boble for oss selv hvor vi gjømmer oss bak en skjerm for oss selv uten riktig tilhørighet og fellesskap, jeg mener at vi er alt for lite sosiale og ute med hverandre for å bygge livslange, innholdsrike og gode relasjoner.

Vi blir heller ikke sett da mange rundt oss synes det er befriende at man ikke tar så stor plass bak den der skjermen på sitt rom.

Jeg er 100% sikker på at de 9-10000 som samles i Håkons Hall i dag eller de 2300-2500 som samles i Terningen i morgen eller de 2000 som heier på Arendal i Challenge cup i morgen eller de 20000 som feirer Rosenborgs seriegull på Lerkendal alle sammen er enige om at det er fantastisk å ha noe å samles rundt, være stolt av, bygge fellesskap gjennom, sette sinn region/by på kartet gjennom, få venner som de deler en pasjon sammen med istedenfor den store likegyldighet som brer seg ut større og større for hver dag.

Når fløyta går i Terningen Arena i morgen er jeg sikker på at vi alle som der er med og skaper en herligere og bedre tilværelse sammen, om enn for noen timer i gangen.

Vi får utløp for følelser og begeistres, fra den lille treåringen som er med mamma og pappa for første gang til de eldre som vært med og bygget håndballkulturen i Elverum siden 1946.

Jeg er utrolig heldig som får arbeide og leve med det som i mine øyner skal være et samlingssted åpent for alle hvor vi bygger hverandre opp og setter Elverum og Innlandet på kartet.

Dinamo Bucuresti skal få kjørt seg og for to timer er idrett det viktigste vi kan tenke oss, borte er alle tanker om livet utenfor og vi får slite vårt hår i håp og fortvilelse.

Jeg er sikker på at vi alle klarer å løfte taket og hjelpe gutta i den kamp som der og da betyr ALT og som kan ta Elverum Håndball til høyder vi aldri tidligere har vært oppe på!

18:10 på søndag samles vi, det er fortsatt noen få billetter igjen!

#sammenforelverum #hvithall #fullhall

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball