Søndag kommer Dinamo Bucuresti til Terningen Arena! – Elverum

Søndag kommer Dinamo Bucuresti til Terningen Arena!

Det skal kjempes om viktige Champions League-poeng når rumerne gjester Terningen!

Søndag klokken 18:10 kan du være med å hjelpe de helhvite fra Elverum mot en bragd i mesterligaen. Aldri før har Elverum hatt så mange poeng før de skal inn i de tre siste kampene i årets Champions League. Dinamo Bucuresti kommer på besøk også denne sesongen. Forrige gang lagene møttes i Terningen Arena vant Elverum hele 40-32. Denne gangen møter de svarte og hvite et helt annet lag. Rumenerne har omtrent byttet ut hele laget.

I Bucuresti i den første runden vant Dinamo 26-24 over Michael Apelgrens Elverum. Det vil si at ved poenglikhet etter endt gruppespill så vil Elverum ta rumenerne på innbyrdes om de vinner med 3 mål eller mer. Vinner vi med 1 så har vi veldig gode muligheter, men da er vi fortsatt bak Wisla Plock og Bucuresti på innbyrdes.

I den forrige runden vant Bucuresti ganske så komfortabelt over Ademar Leon. Rumenerne vant 35-30 i en kamp der høyrebacken Amine Bannour ble toppscorer med 11 mål. Tunisieren ble med den prestasjonen kåret til rundens høyreback. Det er på ingen måte tilfeldig at Bannour er toneangivende for Dinamo, med sine 46 mål er han nummer 3 på toppscorerlista i Champions League.

En annen viktig spiller for gjestene er den russiske venstrebacken Vitaly Komogorov. Den høyreiste bakspilleren har puttet 26 mål så langt i sesongen og er en av de spillerne som scorer mest for gjestene.

Rumerne har nok brukt uken godt på å legge en god plan som mulig. Hvordan skal de stoppe Magnus Fredriksen fra å være i det spillehumøret han har vært i den siste måned? De har garantert pratet om Lukas Sandell. Svensken som er utrolig eksplosiv som også har sin forse å passere forsvarspillerne og fyre et hardt og hurtig skudd. Hvordan skal de hindre at Tine Poklar ikke blir isolert en mot en? For da går sloveneren av spilleren sin gang på gang. Ute på kanten har Alexander Westby virkelig funnet sin plass, og etter en litt trå start har han blitt en av de hyppigste i målprotokollen på et hurtig Elverum.

På den andre kanten har islendingen Sigvaldi Gudjonsson lagd mål på mål, og de gangene han ikke helt har lykkes har Didrik Linderud vist at Elverum har god bredde på den posisjonen. Søren Tau blir enda bedre defensivt i tospann med Poklar, Burud eller Orri Jonsson, noe som gjør at det det blir vanskelig å sette baller bak målvakt Nergaard. Nergaard har kanskje hatt bedre høstsesonger enn den han har vist så langt, men målvakten har en egen evne til å være god når det gjelder!

Elverumslaget har kanskje ikke vært bedre, men i dette selskapet er det detaljene som avgjør om man tar 0,1 eller 2 poeng denne kvelden. Drømmen er seier med tre, men vi lever godt med to poeng.

Hva kan du gjøre for å hjelpe laget? Møt opp i hallen! Få billetter igjen, og hallen blir kritthvit! Vi ses.

HEIA ELVERUM!!!