Elverum slo Dinamo Bucuresti etter intense sluttsekunder! – Elverum

Elverum slo Dinamo Bucuresti etter intense sluttsekunder!

Elverum-Dinamo Bucuresti 29-28(12-15)

For en thriller vi ble vitne til i Terningen Arena søndag kveld!

Det var et heltent Elverum som føk ut av startblokkene tidlig i kampen, og tok kommandoen med en ledelse på 4-1 etter 5-6 minutter av kampen, men allerede etter ti minutter så hadde gjestene utlignet til 4-4. Elverum rotet litt etter dette, men etter 16 minutter var stillingen 7-7 etter at Dinamo Bucuresti kom lett igjennom forsvaret til vertene, og at de hadde hjelp av at de fikk tre straffekast.

Gjestene sto med ingen måte med lua i hånda, og de gikk etter hvert opp i ledelsen 9-7, men både Sandell og Fredriksen sørget for at Elverum fikk balanse i regnskapet med to kjappe scoringer hver. Etter 21:30 spilt var lagene helt likt i en stappfull Terningen Arena, som var preget av at publikum stilte opp i hvite klær. En magisk atmosfære.

På banen så leverte ikke elverumsgutta helt på samme nivå som de på tribunen. Bakover slet de med litt for få redninger og litt for dårlig forsvarsspill, noe som gjorde at gjestene fikk litt for lett spillerom. Fremover så spilte Elverum bedre, men de slet med å overliste Heidarirad i målet til Dinamo. Elverum ble hengende litt bakpå og rumeneren kunne gå til pause på med 3 måls ledelse, 15-12. Tine Poklar måtte også forlate banen med en skade etter ca 25 minutter av kampen, noe som gjorde at Simen Pettersen fikk tillit på den venstre bakspillerplassen.

Det var tydelig at pausepraten gjorde Elverum godt. Fra å ligge under med tre kom de raskt opp i målprotokollen. Holand Pettersen var veldig sentral i det han banket inn to langskudd, før han kontret inn enda en ball og da kunne Elverum se 18-18 på tavla etter 6 minutter. Like etter sørget Endre Langaas for at Elverum ledet 19-18 i den jevnspilte kampen.

Alexander Westby var sikkerheten selv fra straffemerket og satte inn sin femte straffe på rad og sørget for at Elverum ledet 21-19, men rumenerne ville virkelig ikke gi seg. Etter 15 minutter var stillingen 21-21 etter at rumenerne hadde utlignet på et noe billig straffekast. Etter dette var kamp så jevn og spennende som man kan håpe på. Elverum hadde faktisk muligheten til å rykke litt ifra på stillingen 23-22, men bomskudd på store sjanser gjorde at de ikke klarte det.

Med 6 minutter igjen av kampen sørget Magnus Fredriksen for at Elverum ledet med ett mål etter han fintet en motspiller og satte den i mål via målvakten. Fredriksen gjorde en stor omgang og var med Lukas Sandell Elverums beste spillere denne kampen. Sandell satte inn ball etter ball for Elverum i den 2.omgangen.’

To minutter før slutt var det drama i hallen. Gjestene utlignet til 27-27 på et straffekast, og like etter brant Westby sin første straffe for kvelden. Etter dette tok Bucuresti ledelsen med et god skudd som Morten Nergaard kun kjente vinden fra. Elverum ga seg ikke, og Magnus Fredriksen utlignet med 13-14 sekunder igjen.

Bucuresti hadde muligheten til å avgjøre etter at de la timeout-kortet rett før slutt. Elverum var bevisste på at kantspillerne skulle forsøke å snappe ballen sånn at de kanskje fikk muligheten til å vinne kampen. Sigvaldi Gudjonsson gjorde akkurat dette og fosset frem alene med målvakten, i skuddøyeblikket blir islendingen tatt og Elverum før straffekast med sekundet igjen på klokka. Simen Holand Pettersen som gjorde en fin kamp for Elverum fikk muligheten fra merket. Sandefjordgutten som kun har spilt 4 måneder på toppnivå var like kald som Sagtjernet i det han satte ballen hardt ved side av hodet på keeperen. Arenaen kokte og Holand Pettersen tok seiersrunden med 15 triumferende Elverums spillere på slep. Deilige to poeng som gjør at Elverum fortsatt har muligheten til avansement i gruppe D

Over 2400 tilskuere tok turen til Terningen Arena denne kvelden. Neste kamp mot Wacker Thun blir nok like folksom, og med det dramaet Elverum leverer i Champions League er det ingen grunn til å holde seg hjemme.