Historie fredag: «Hvor ble han av?…» -Richard Hanisch – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…» -Richard Hanisch

God helg!

Vi er nå tilbake med historier om tidligere spillere i Elverum og lander denne gangen i Sverige med Richard Hanisch som passasjer.

Richard er født i Eskilstuna i 1990. Startet sin håndball karriere i sin moderklubb HK Eskil i 2007. Spiller i all hovedsak venstre back. Spilte i Redbergslid IK i perioden 2007-2013, i Ønnereds HK i 2012 på lån, Hammarby IF 2013-2014 (ble tatt ut på det svenske All Star Team laget etter denne sesongen!). Videre til HSV Hamburg 2014-2015, IFK Kristianstad 2015-2016 før han kom til Elverum foran sesongen 2016-2017.

Richard har spilt for Sveriges U-19 og U-20 landslag og er svensk mester 2 ganger. Han fikk også med seg to sesonger i Champions League og spilte mot Vardar, Kielche, Celje og Rhein-Neckar Løwen den sesongen Kristianstad spilte i CL gruppe B. Voksen motstand får en si!

I dag spiller han i Skøvde etter overgangen fra Elverum og spiller der sammen med Håvard Åsheim (Haslum) og Rex Blom (Halden). Skøvde ledes av tidligere Halden-trener Jonas Wille.

Vi har vært i kontakt med Richard og lar han fortelle litt fra sin tid i Elverum:

» Jag kom til Elverum etter 2 år i Kristianstad. Jag hadde et fint år i Elverum sammen med min flickvän. Handbollen, som var huvudanledningen til at jag flyttade dit var toppen, men Elverum som by var inte det häftigaste jag varit med om. Det jag hadde koll på innan om Elverum, var ju att Josef Pujol, som er en gammal lagkamrat hadde spelat där og att Micke var trenare och att några andra svenska spelare ochså hade spelat där.

Vardagen i Elverum var mest trening och matcher. De dagarna vi inte hade match/träning omgicks jag med min käreste och venner.

Jag skrev endast ett 1 års kontrakt för att jag vill komma til en CL klubb och spela för at kunna ta mig vidare efter det året. När det skulle börjas förhandlas om kontrakt och sätta spelartrupp inför nästkommande säsong, valde vi att gå skilda vägar. Tillslut så blev det att jag skrev på för IFK Skövde.

Jag trivs jättebra i Skövde med allting just nu. Livet i seg och handbollen samt jobb. Det jag kan sakna ibland från Elverum är självklart några lagkamrater man lärde känna under året, samt att spela i Terningen Arena. Och snø☺

Jag fösöker att titta så mycket som möjligt, men kollar alltid livescore så jag vet när de vinner og när de förlorar.»

Vi takker Richard så mye for hans bidrag og ønsker ham lykke til med karrieren og sosial status!

For egen del har jeg knapt landet etter helgens vanvittige forestilling mot Dinamo Bucuresti i Terningen Arena, så det skal bli godt å få «spillefri» på onsdag denne uken!

Nyt livet og god helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg