Søndag kommer sveitsiske Wacker Thun til Terningen! – Elverum

Søndag kommer sveitsiske Wacker Thun til Terningen!

Nå bretter vi opp ermene for siste hjemmekamp i gruppespillet!

På søndag blir du vitne til en av de viktigste kampene som noensinne har blitt spilt i Terningen Arena. Sveitsiske Wacker Thun har kommet til Elverum for å kjempe om to av de fire siste poengene som blir utdelt i gruppespillet i Champions League. Wacker Thun ligger nederst i gruppe D med bare ett poeng, men har spilt jevnt mot alle lagene i årets Champions League før møte med de helhvite fra Elverum.

I forrige oppgjør mellom lagene presenterte Simen Holand Pettersen virkelig for både Elverum og håndballen i Europa. Med sin suser i siste sekund sørget han for at Elverum kunne reise hjem med to poeng i sekken. Kampen var jevn hele veien, men det var rutinen til Elverum som ble utslagsgivende den gangen.

Dette er en kamp Elverum må vinne for å ha muligheten til å ta seg videre i årets sesong. Aldri før har laget vært så nære og Elverum trenger din hjelp på tribunen på søndag. Vi er knappe favoritter i kampen mot Thun, men at en spiller som Tine Poklar er ute setter nok ekstra press på hvordan Apelgren og Hamar skal disponere laget. Sloveneren er en viktig angrepsspiller for vertene, men er også kanskje den aller viktigste brikken for å hjelpe Nergaard og Imsgaard i målet til de svarte og hvite.

Heldigvis har Søren Tau ankommet fra Danmark, det gjør at Elverum ikke er så sårbare defensivt som de hadde vært uten Poklar og Krag Ørsted. I forrige oppgjør mot Dinamo var hallen full, og vi håper at denne dagen vil det også være fullt trøkk i Terningen Arena. Guttene fortjener all den støtten de kan få i det viktige oppgjøret mot Thun.

Her er noen av spillerne du bør legge ekstra merke til i søndagens kamp:

Morten Nergaard
Målvakten kan fort bli tungen på vektskålen denne kvelden. Med sin erfaring og sin vinnerskalle er målvakten en av de viktigste årsakene til at Elverum har vært en stabil og god klubb de siste 10 sesongene. Uten seier er det siste gang Morten Nergaard spiller Champions League i Terningen Arena ettersom han legger opp etter denne sesongen.

Alexander Westby
Etter en litt trå start på Champions League så har godeste Westby virkelig vist høy klasse fra venstrekanten denne høsten. Westby som kom fra Bodø før denne sesongen har gjort 40 mål i årets sesong, noe som er meget sterkt for en debutant som også spiller dobbelt så mange kamper som i forrige sesong.

Lukas Sandell.
Svensken som ble hentet fra Ystads IF før denne sesongen har virkelig slått til i Champions League. Bakspilleren som kun er 21 år har notert seg for 32 scoringer for de helhvite fra Elverum. Sandell er en eksplosiv spiller med en litt annerledes arm enn hva man er vant til, noe som er med på å gjøre han litt mer uforutsigbar for sine motstandere.

Philip Holm.
Dansken som tidligere har spilt med vår egen Søren Tau er en viktig spiller for dagens gjester. Holm ble hentet fra Ribe Esbjerg før denne sesongen, og ny-signeringen har notert seg for 34 scoringer så langt i årets sesong. Han er også den eneste spilleren i laget som ikke kommer fra Sveits. Den lange venstrebacken er en bombekaster som Elverum må se opp for.

Flavio Wick
Den sveitsiske målvakten er en av mange landslagsspillere for Thun. Wick sto en fin kamp i det forrige oppgjøret mellom lagene, men målvakten måtte se seg slått av Simen Holand Pettersen i siste sekund. Den høyreiste målvakten kan fort være forskjellen på lagene i dagens kamp.

Nicolas Sutner
Midtbacken som er kjent for sitt gode skudd og sine gode evner til å spille opp andre er en av de dyktigste spillerne på Wacker Thun. Med sine 35 mål er han den spilleren som har scoret flest mål for våre sveitsiske gjester. Sutner ble toppscorer for Thun i forrige oppgjør mellom lagene, og det blir spennende å se om han klarer å gjenta bedriften denne gang.

Vi ses i hallen! Hjelp gutta til seier. HEIA ELVERUM!!!