Seier! Etter nok en høydramatisk avslutning for Elverum! – Elverum

Seier! Etter nok en høydramatisk avslutning for Elverum!

Elverum-Wacker Thun 29-28 (15-16)

Alle visste på forhånd at det kom til å bli nok en jevn kamp i Terningen Arenda denne kvelden. Det var hjemmelaget som startet best og gikk tidlig opp i en lite ledelse, men våre gjester fra Sveits viste hvorfor de spiller jevnt med alle lagene i puljene. De grønne overtok komandoen i kampen, godt hjulpet av deres keeper Marc Winkler ledet de store deler av den 1.omgangen.

Gjestene ledet med hele fire mål etter 15 minutter. Deres gode bakspiller Nicolas Sutner satte ballen i nettet bak en Morten Nergaard som slet med å komme i gang i målet til vertene. Lukas Sandell, som gjorde en strålende kamp, var en av spillerne som gikk foran i krigen for de helhvite. Gang på gang ble han forsøkt stoppet av gjestene, men svensken sørget nesten alene for at det var kontakt etter 20 minutter.

Selv om Elverum var tilbake igjen i kampen, så satte sveitserne nok engang inn støtet. PÅ fem sek minutter så ledet de nok en gang med fire mål, og Terningen var litt i sjokk. Heldigvis er gjengen fra Elverum en gjeng med vinnerskaller. Vanligvis er det vanlig å stresse i en sånn situasjon, men Elverum jobbet seg inn igjen i kampen. Like før pause var stillingen 15-15 etter at Holand Pettersen satte ne ball i mål. Wacker Thun fikk omgangens siste scoring, og ledet dermed 16-15 i det lagene tok en pust i bakken.

Over 2200 tilskuere ble vitne til en 2.omgang som var rene berg og dalbanen for Elverum. Gjestene var Thun var på hugget og ledet så å si hele den 2.omgangen. Mye takket være venstresleggen til Lukas Sandell så hang Elverum godt med i kampen. I Tine Poklars skadefravær så var det stort ansvar på både Simen Pettersen og Håkon Ekren. Begge to gjorde en god kamp for vertene, og var delaktige i at Elverum hang godt på gjestene i den 2.omgangen.

Som vanlig ble dette en «rysare» ut av det sjeldne. Lagene fulgte hverandre tett og Elverum ledet for første gang på 45 minutter i det Thrain Orri Jonsson satte inn en ball etter ca 22 minutter av kampen, men lagene skulle følge hverandre helt ut til siste sekund. Med 50 sekunder igjen på klokken er stillingen 28-28 og det er gjestene som har ballen. Elverum har en mann mer på banen og har en fordel med dette. Etter timeouten klarer ikke Thun å spille seg til en målsjanse, så de ble avblåst for passivt spill. Gjestene glemmer da at målvakten er tatt ut i undertallet og dette utnytter Elverum. Først så ser ikke de helhvite det, men Simen Pettersen stormer mot målet og smeller inn 29-28 rett før målvakten rekker å komme seg inn igjen.

Publikum var i ekstase og Elverum har muligheten til å gå videre i Champions League om de vinner den siste kampen mot Ademar Leon, og at Wacker Thun tar poeng mot Bucuresti. Vi lever fortsatt i drømmen!

På onsdag kommer Haslum til nok en klassiker, vi nyter seieren søndag kveld, og på mandag starter jobben mot neste kamp.