El Clasico – mer enn en håndballkamp – Elverum

El Clasico – mer enn en håndballkamp

– Elverum passer oss godt, sier Haslum-veteran Anders Røe.

Onsdag kveld er det klart for et tradisjonsrikt oppgjør mellom erkerivalene Elverum og Haslum. Vi har tatt en prat med Haslum-kaptein og bauta Anders Røe før klassikeren.

Røe har spilt utallige kamper for Haslum gjennom sin lange karriere for de rødkledde fra Bærum. Og da har det naturligvis blitt mange bataljer mot «bøndene fra skogen». Det har gitt både gode og dårlige minner.

– De beste minnene jeg har fra kampene mot Elverum er nok cupfinalen 2016 og seriefinalen 2013. To kamper med veldig bra trøkk, den ene hvor vi var overlegne og viste at vi var best. Og den andre helt jevn hvor vi dro det i land. Mitt verste minne er nok en cupkamp for mange år siden i Elverumshallen, tror vi hadde tatt cupen det året.

Røe er en spiller som ofte må dra det tyngste lasset for Haslum, både på grunn av sin erfaring og sin uredde spillestil. Og han innrømmer at oppgjørene mot Elverum er spesielle.

– Ja, de betyr litt ekstra. Først og fremst fordi det har vært veldig mange kamper av stor betydning, siden begge lag har vært blant de beste i mange år. Og fordi Elverum har hatt spillere vi har likt mindre enn andre.

Den rutinerte bakspilleren kjenner Elverum godt, og beskriver motstanderen slik:

– Elverum sin styrke er at de har en veldig bred tropp og godt med penger som gjør at de kan hente gode spillere i alle posisjoner. I tillegg har de en god keeper i Nergaard! Svakhetene deres er vel at de passer oss ganske godt, de sliter med å finne ordentlig ut av spillet vårt.

Men hva med hans eget lag, som har variert en del i høstsesongen?

– Vår styrke i år er kanskje forsvarsspillet, samt ankomst/kontra når vi får satt det.
Svakheten vår er kanskje at vi sliter litt med timing og rytme i angrepsspillet for øyeblikket.

Røe gleder seg til sesongens første El Clasico, og han har tro på at bæringene kan ta med seg to poeng hjem til Bekkestua onsdag kveld.

– Kampen på onsdag kan nok fort ende som en overraskelse for mange, jeg tipper vi vinner 26-29

Røe er ikke bare glad i håndball. Han er også veldig glad i fotball, og har London-laget Tottenham som sitt favorittlag. De spiller en viktig Champions League-kamp mot Inter onsdag kveld. Så vi avslutter intervjuet med et lite dilemma:

Hvis du måtte velge mellom Haslum-seier og Tottenham-seier på onsdag. Hva ville du valgt?

– Den er tøff, men jeg ofrer mulighetene til Tottenham der og velger oss, smiler Røe.