Onsdag venter EL Clasico mot Haslum i Terningen! – Elverum

Onsdag venter EL Clasico mot Haslum i Terningen!

Kampen om tabelltoppen fortsetter i Eliteserien, men et klassikeroppgjør

Håndballgutta fra Elverum ligger ikke på latsiden denne høsten, og igjen er det duket for nok et spennende oppgjør i Terningen Arena. Haslum tar turen fra Bærum og med morgendagens motstander er det dramatiske kamper hver gang. De fleste husker nok semifinalen i sluttspillet der Haslum ledet med 8 mål på det meste, men en mesterlig snuoperasjon de siste 35 minuttene gjorde at Elverum kunne juble for finale.

I cupfinalen for noen år siden da et skadeskutt Elverum kjempet som løver, og hadde godt tak på trofeet, men det var Haslum som kun juble høyest i kampen der Tine Poklar var skulderskadet og vår tidligere midtback Josef Pujol hadde brukket hånden. I tidligere oppgjør er det ofte vært spilt om seriegull og sluttspillgull.

Tidligere var det Haslum som var den som kjempet hardest om titlene, og tok oftest titlene, men i takt med utviklingen til Elverum har det vokst andre lag som per nå er på et høyere nivå enn Haslum i dag. Selv om tabellsituasjonen viser at Elverum kjemper i toppen, mens Haslum kjemper om å komme seg til sluttspillet så er det så mye historikk mellom lagene som gjør at onsdagens oppgjør er ganske åpent. Elverum er favoritter, men gode spillere som Tine Poklar og Kristian Ørsted er ute med så er nok styrkeforholdet veldig jevnt mellom lagene.

De spillerne som starter for Haslum er mer enn gode nok til å ta poeng mot hvem som helst i ligaen, men der Elverum har bygd bredde ved å utvikle spillerne og med noen kloke signeringer så har morgendagens gjester litt svakere bredde enn tidligere. Før hadde de en veldig god makker til dagens målvakt Trond Tjemsland. Haslum er helt avhengig av at Tjemsland vinner keeperduellen med Kheri og Nergaard om de skal vinne kampen.

På kantene har Haslum kanskje sine beste spillere. Både Thomas Kristensen og Stian Breivik er så gode at de kunne spilt på hvilket som helst lag i Norge. Begge to har hatt litt tillit av Christian Berge, men det er en stund siden de har vært inne i varmen nå. Begge har også vært proffspillere i utlandet tidligere.

Utenom dette har de gode spillere i Sander Andreassen og Anders Røe. Spesielt Røe har ofte vært god mot Elverum tidligere. Røe uttalte også i ett intervju til ehh.no at Haslum fordel mot Elverum er at de har taket på de, noe man kan være enig i. I onsdagens kamp er det viktig at Elverum ikke tenker Champions League, men at de tenker på jobben med å ta to poeng mot Haslum.

Elverum mangler fortsatt som nevnt Poklar og Ørsted, samtidig som at noen kjenner godt på belastningen ved å spille 2 kamper i uka, hver uke. Elverum trenger din hjelp på tribunen 18:30 på søndag. Vi går for to poeng igjen!

HEIA ELVERUM