Ny målvakt klar for Elverum Håndball – Elverum

Ny målvakt klar for Elverum Håndball

Vi kan endelig bekrefte hvem som skal ta opp arven etter Morten Nergaard. Det blir 25 år gamle Thorsten Fries fra Danmark.

Vår trofaste samarbeidspartner Østlendingen skriver blant annet dette:

«Thorsten Fries vokter pr. dags dato buret i SønderjyskE som ligger på 5. plass på tabellen i den danske eliteserien. Flere danske toppklubber skal ha vært ute etter 25-åringens tjenester, men valget falt på Norge og Elverum Håndball.

Dansken har signert en toårskontrakt med Elverum. Den trer i kraft sommeren 2019, og strekker seg ut 2021-sesongen.

Og det har Thorsten Fries gode grunner til:

– Jeg er på et sted i min karriere der jeg har lyst til å prøve noe nytt, og å gjøre alt jeg kan for å utvikle meg videre som målvakt. Mitt soleklare inntrykk er at man i Elverum får muligheten til å trene hardt og mye, samtidig som at klubben holder et veldig høyt nivå, sier dansken.

(…)

Men det er ikke bare det som skjer i Elverum rent sportslig som gjorde at avgjørelsen bikket i den norske klubbens favør:

– Elverum har et enormt godt rykte i Danmark. Det er generelt mye snakk blant danske spillere om at Elverum er en svært profesjonell klubb der man blir godt ivaretatt. Det ser man også på at flere velger å gå den veien, og det gir jo et veldig positivt inntrykk, sier Fries.

– Hvor viktig er det for deg at Elverum er en Champions League-klubb?

– Det er selvsagt et stort pluss, men jeg vil ikke si at det er den avgjørende faktoren for meg. Det handler mer om at alt ligger til rette for utvikling og trening, samt at den har en så god standing i håndballmiljøet.»

 

Les hele saken her (krever abonnement)