Historie fredag: «Hvor ble han av?…» – Nikolaj Mehl – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…» – Nikolaj Mehl

God helg!

Vi skal denne gangen se til Danmark på jakt etter tidligere spillere i EHH. Og der fant vi Nikolaj Mehl, kjent for de aller fleste av oss, men som valgte å returnere til Danmark i 2018, 33 år gammel og etter 4,5 år i Elverum. Nikolaj kom til Elverum fra Drammen foran 2014/2015-sesongen og har virkelig fått vist hvorfor Christian Berge hentet ham til klubben som en erstatter for Iso Sluijters. Hos oss har Nikolaj vunnet tre norske mesterskap, spilt 30 Champions League kamper og scoret 70 mål. Vært en bauta i forsvar og en målscorer av rang i sin høyere bakspiller posisjon. Han huskes som en to-veis spiller med mye spilletid og som en samlende person og sjef både på banen og i garderoben. Hadde også en rolle som administrativ assistent på håndballkontoret i Elverum. En person og en spiller det var lett å bli glad i!

I Danmark har han tidligere spilt for HH90, Team Tvis Holstebro, Lemvig Håndbold og HC Fyn. Spiller i dag for Fredericia HK på 2 års kontrakt. Han har ambisjoner om å hjelpe denne klubben det siste skrittet opp i det gode selskap i Dansk håndball. Lykke til med oppgaven, Nikolaj!

Vi lar Nikolaj selv fortelle om sin tid i Elverum:
» Jeg flyttet i sommer etter fire fantastiske år i Elverum. Dro tilbake til Danmark for å komme tettere på familie og venner. Vi trives og har kjøpt hus og er kommet godt i gang med ny jobb og barnehage. Jeg jobber i norsk kundeservice i en bedrift som heter Thansen som om ikke lenge åpner kontor i Elverum! Jeg spiller i dag i Fredericia i dansk 1. divisjon.

Vi savner alle sammen Elverum. Vi savner suset i Terningen Arena. Savner Taiga`n og deres fantastiske barnepiker☺. Barna savner deres barnehage og alle deres venner og de fantastiske voksne som var der.

Utover dette så savner jeg selvfølgelig mine gamle lagkammerater, samt de gamle gutter og Kalle på håndballkontoret. Jeg savner stemningen der i hele teamet fra Micke til Raymond, over Roger og Johnny til Jan-Erik, Guro, Hanne, Thorsteinn og Karina.

Vi hadde en fantastisk tid i Elverum, men hver ting til sin tid og vi er veldig glade for vår nye tilværelse i Danmark.

Jeg følger med så mye som jeg får til og jeg er ikke overrasket over hva trenerteamet med Micke og Raymond i spissen har fått til! De har fått inn noen veldig spennende unge spillere og har på imponerende vis fått spille dem sammen, anført av en fullstendig fantastisk Magnus Fredriksen. Ser han har hørt etter hva jeg lærte ham siste år! I år blir året med 3 gull til laget fra skogen! Heia Elverum!».

Slett ikke noe dårlig tips det der, Nikolaj og vi skal alle gjøre vårt til at det blir virkelighet!

Vi takker Nikolaj for bidraget og for mye positiv omtale som virkelig varmer et håndballhjerte i og rundt Elverum håndball!

Etter søndagens vanvittige forestilling mot Wacker Thun i Champions League i Terningen Arena, så lurer jeg faktisk på om jeg tåler mer av disse evinnelige sekund dramaene på slutten av kampene! Himmel og hav for underholdning, men det er godt å konstatere at det finnes hjerte-startere i hallen!

Takk for seg og velkommen til nye historier etter hvert. God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg