Ny drama-avslutning når Elverum sikret uavgjort mot Ademar Leon! – Elverum

Ny drama-avslutning når Elverum sikret uavgjort mot Ademar Leon!

Ademar Leon - Elverum 24-24 (14-13)

Elverum tok lørdag turen til spanske Leon for å spille sesongens siste kamp i EHF Champions League-gruppespillet! Elverums sjanser for avansement ble skrinlagt når Dinamo Bucuresti vant sin kamp tidligere i uka, men Elverum hadde likevle en god posisjon og poengrekorder å spille for. Poeng i Spania ville ta Elverum til 3.plass i gruppe D.

Det var Elverum som startet med ballen i Spania, og det er Thrainn Orri Jonsson som får sette kveldens første scoring, godt hjulpet av et ellegant innspill fra Lukas Sandell, som starter kampen med høyt press mot Ademars forsvar. Morten Nergaard er også våken på spanjolenes første forsøk og stopper det første skuddet, men kort tid etterpå får Ademar muligheten til å utligne til 1-1 og gjør det.

Ademar setter opp et svært offensivt forsvar fra start og Elverum har litt trøbbel med å finne den gode flyten i angrepet. Det hindrer ikke Lukas Sandell og klinke til med sin første scoring til 1-2.Alexander Westby sitter på sidelinja som følge av en ribbeinsskade etter Dinamo Bucuresti kampen, dermed er det Jonas Myreng Elverhøy som får prøve seg fra kanten, og han står godt opp i forsvar for Elverum.

Kampens første straffekast gs til Ademar Leon, og Lukas Sandell må samtidig ut med en 2.minutter. Morten Nergaard har derimot ingen planer om å slippe inn denne, får armen på den og avverger Spanjolenes første 100%sjanse. Ademar fortsetter med en mann mindre, og går opp til 4-2 før Elverum snur det hele til 4-5 på kort tid. på stillingen 5-6 blir Ademar tvunget til å ta timeout, tydelig en følelse av å ha sluppet Elverum for mye til nå.

Etter 18 minutter står det 7-7, Nergaard forsetter å stå opp i Elverumsmålet, men den spanske målvakten er også påskrudd i kveld. Ademar lurer seg forbi og setter 8-7 før Elverum spiller for enkelt i angrep og ballen snappes før spanjolene øker til 9-7. Elverum pådrar seg en  ny 2.minutter og Ademar får øke til 10-7, før Elverum tar sin første timout. Det gir 10-8 og en 2.minutter til Ademar. Stian Mogen får nå også sjansen til å vise seg fra vingen, mens Lukas Sandell varter opp med nytt sleggeskudd til 10-9, og 10-10.

Til pause er stillingen 14-13, Elverum har slitt litt med å få flyt i angrepssystemet mot det spanske forsvaret, og blant annet Lukas Sandell har stått fram i 1.omgang og Elverum henger bra med før den avgjørende siste omgangen å sesongens Champions League.

2.omgang starter med ny klasseredning av Morten Nergaard, Magnus Fredriksen presser på i angrep men får dårlig betalt. Heldigvis har Nergaard tatt på seg alvorsmoduset i målet og vartet opp med nye redning, men til slutt må også han slippe til spanjolene som scorer omgangens første mål og øker til 15-13.  Spanjolene pådrar seg 2.minutter og Elverum får straffe, den setter Simen Holand Pettersen kontant bak Ademar-målvakten, og etter 5 minutter får Elverum sin første scoring i 2.omgang. Ademar forsøker å dra ned tempoet litt, men Elverum står opp og stjeler ballen, uten å få så mye igjen for det.

Ademar har føringen i kampen nå, helt til Elverum går opp i 17-17, også 17-18. Presser fram ny timeout hos Ademar i det 10 minutter er spilt av denne 2.omgangen. Nergaard har virkelig ikke tenkt å la sin Champions League-karriere få avslutte med noe hederlig tap. Han står opp redder og langskudd og straffer. Dermed får Elverum med Holand Pettersen gå opp til 17-19, og nå begynner det å koke litt i toppen for spanjolene som kaster bort ballen. Elverum kan øke til tre måls ledelse, men kommer ikke igjennom og i stedet er det Ademar som reduserer til 18-19.

Ny 2.minutter på Ademar, og Magnus Fredriksen er ikke vond å be, flyr inn en ny scoring til 18-20, og Elverum øker igjen til 18-21 med Lukas Sandell. Dundrer inn en ny ball og Ademar er sene i forsvar, dermed må de igjen sette seg med ny 2.minutter. Likevel er det Ademar som får en ny sjanse på straffe like etterpå og reduserer til 19-21. Ademar målvakten er tydelig forbannet og har ikke tenkt å slippe til Elverum nå, redder for på rappen. Jonas Myreng Elverhøy jobber på i forsvar, men litt sen og får 2.minutter og ny straffe til Ademar som reduserer til 20-21.  Elverum tar timeout etter 18 minutter, og øker igjen til 20-22 ved hjelp av Magnus Fredriksen.

Full tenning i det spanske publikummet også nå, det gir Ademar blod på tann og de reduserer til 21-22. Everum klarer ikke å komme igjennom Ademar-forsvaret nå. Det er potte tett, og Elverum misbruker noen klare sjanser. Med 5 minutter igjen har Ademar redusert til 22-22, og Simen Holand Pettersen får sette 22-23 på straffe for Elverum. Det er utrolig likt i det Elverum igjen går inn i de avgjørende sluttminuttene, men Ademar utligner, før de øker til 24-23, med drøyt 2 minutter igjen å spille. Elverum tar timeout nå. Kan de gjøre det igjen?

1 minutt og 30 sekunder gjenstår i det Elverum går i angrep. Elverum kaster bort ballen, men selv om Ademar gir alt for å få tak på returen, er de for sene og Elverum får en ny sjanse. Fernandez må ut med det som trolig er en skulder ute av ledd, det gis alt nå i sluttminuttene. Elverum skusler bort en mulighet til å utligne, dermed kan Ademar avgjøre om de scorer nå. Spanjolene tar timeout med 32 sekunder igjen.

Ademar går på skudd! Der er MORTEN NERGAARD! Stopper ballen i knestående, og fra samme posisjon sender han av gårde en kontringsball med hårfin presisjon. Rett i nevene på Sigvaldi Gudjonsson som er på løp, og den går rett i mål! Dermer ender det 24-24 i Spania og Elverum sikret 3.plassen i gruppa med 13.poeng. Nok en ellevill avslutning på en ellevil sesong!

Målscorere Elverum: Simen Holand Pettersen(6), Lukas Sandell (5), Magnus Fredriksen (3), Thrainn Orri Jonsson (3), Sigvaldi Gudjonsson (2), Håkon Ekren (2), Endre Langaas (2), Jonas Elverhøy (1).

Toppscorer Ademar Leon: Acacio Marques Moreira Filho (6)