Historie fredag: «Hvor ble han av?…» – Aleksander Børresen – Elverum

Historie fredag: «Hvor ble han av?…» – Aleksander Børresen

God helg!

Vi trenger ikke gå så langt for å finne igjen ukas tidligere Elverum spiller. Aleksander Børresen holder fortsatt hus i Elverum med sin familie og la skoene på hylla foran inneværende sesong. Han har bak seg en meget solid CV og er den spilleren som har hatt lengst fartstid på A-laget i Elverum. 11 sesonger står det respekt av! I tillegg er han mestvinnende i form av titler og medaljer med Sandefjord og Elverum. Er flere ganger sluttspillmester, seriemester og cup-mester.

Aleksander er å finne i Terningen Arena på kampdag hvis det passer slik. Og det gjør det som regel! Vi lar ham selv fortelle litt om hvilke tanker han gjør seg idag etter at han la opp som spiller:

1) Kvalifiseringen mot Porto i Portugal:
Det begynner å bli noen år siden vi var der, men husker det var en spennende opplevelse å være med på. Det gikk dessverre ikke veien for oss den gangen

2) Kvalifiseringen vi vant:
Nye tider og nye muligheter til å kunne kvalifisere oss til Champions League. Husker spesielt godt hvordan Jonas Burud herja i første kampen. Laget spilte godt i kvalifiseringen og vi gjorde det vi ble enige om. Til slutt sto vi der som vinnere og for en fantastisk følelse det var!

3) Mine år i Champions League
Vi ble fort enige om at vi ikke skulle bruke CL som en læringsarena, men at vi skulle gå ut i hver kamp for å vinne den. Så startet CL-eventyret ved å vinne mot Kadetten Schaffhausen (Sveits) borte etter at Luka ble spilt helt fri av Steffen (Stegavik). Etter dette har Elverum blitt bedre og bedre i CL-sammenheng og tatt flere og flere poeng for hver sesong. Det største minnet fra CL for min del, er nok hjemmeseieren mot stjernelaget Montpellier.

4) Nå på sidelinjen
Jeg skal være den første til å innrømme at det er rart å sitte på sidelinjen å følge med gutta ute på banen. Jeg har sett alle kampene hittil i år, i hallen eller på TV. Det er mye jeg savner, første og fremst adrenalinet man får av å spille foran en fullsatt Terningen Arena, men også gutta på laget, samholdet og støtteapparatet rundt. Årets versjon av Elverum håndball begynner virkelig å se solide ut. De nye spillerne har virkelig kommet inn og forsterket laget. Toppen i serien, klare for cup-finale og kruttsterk prestasjon i årets Champions League sier vel sitt om det. Men når man har to fantastiske trenere i Micke og Raymond, så er jeg ikke overrasket over at laget gjør det så bra. Det skal bli moro å følge laget fremover og jeg gleder meg spesielt til cup-finalen. På tide med et nytt cup-gull til Elverum igjen!».

Vi takker Aleksander for bidraget og at han ville dele sine tanker med oss. Du får holde skoa varme på varmerista, Aleksander i tilfelle noen skulle ringe å be om dine tjenester! Du er jo fortsatt bare unggutten må vite!

Vi går nå inn i en noe mindre travel periode for våre gutter, nå når Champions League er ferdigspilt. Gode treninger, seriespill og cupfinale fram mot nyttår blir menyen framover. Gutta vil garantert utvikle seg enda mer og sesongen blir minst like spennende som i fjor!

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg