Elverum tapte mot Nærbø på bortebane. – Elverum

Elverum tapte mot Nærbø på bortebane.

Nærbø - Elverum 30-29 (16-13)

Elverum var søndag på besøk i Nye Loen på vestlandet. Der møtte de svarte og hvite formsterke Nærbø til oppgjør i Eliteserien for andre gang denne sesongen.

Det var Elverum som startet ballet i Nærbø og scoret først, med skudd fra Lukas Sandell. Deretter utligner Nærbø til 1-1 før Elverum setter på trykket. Opp til 1-4 for de svarte og hvite. Men Nærbø har ikke tenkt å slippe Elverum så tidlig og tar seg tilbake på 3-4, Sandell setter sitt andre og Elverum er oppe i 3-5. Det tar derimot ikke mange angrwpene før Nærbø har utlignet og lagene følger hverandre til 8-8 da er det Nærbø som tar over stafettpinnen.

Elverum begynner å miste hodet litt og gir Nærbø enkle sjanser til å øke ledelsen. Flere tekniske feil fra Elverum gir Nærbø rom og med en Vegard Bakken Øien som er på i starten av kampen, kan Nærbø byghe selvtillitt, går opp til 11-8, før Gudjonsson reduserer til 11-9 i det 20 minutter har gått av 1.omgang.

Elverum stiller uten Alexander Westby på vingen, hvor Jonas Myreng Elverhøy og Stian Mogen bytter på å fylle hans rolle i laget. På motsatt side står et Nærbø uten Steffen Stegavik. Likevel er det Nærbø som tar styringa i kampen, står opp i forsvar og spiller helt på kanten.

Selv om de blåkledde pådrar seg flere 2.minuttere evner ikke Elverum å utnytte det, og Nærbø kommer gang på gang unna med å spille i tøffeste laget. Det hjelper litt at også Elverum får noen 2 minuttere og Nærbø holder stand. Til pause står det 16-13 til Nærbø som har kjempet med nebb og klør mot et Elverum som har kastet bort mange muligheter til å ta grep om kampen.

Nærbø starter 2 omgang med en ny 2.minutter og Lukas Sandell setter inn ei ny slegge for Elverum, før Simen Holand Pettersen følger opp til 16-15.

Men det hjelper ikke for Elverum, for Nærbø fortsette å jage på. Holder seg alltid hakket foran. Emil Kheri Imsgard byttes ut med Morten Nergaard, uten at det gjør den store forskjellen for Elverum. For det er like mye framover det fungerer dårlig for Elverums normalt sterke angrepsspill.

Haugseng spiller en god kamp for Nærbø og bidrar til å holde de blåkledde foran, sammen med et forsvar som river og sliter i Elverum.

På andre siden er det Lukas Sandell som tar ansvar for Elverum, men han får også juling så det holder av Nærbø-forsvaret. Et par skikkelige trøkker får svensken og deiser i bakken. Det resulterer til slutt i røde kort.

Vigre er førstemann som må av banen med sine tre 2.minuttere. Når så Elverum er i ferd med å ta inn igjen Nærbø med drøye 10 minjtter igjen, blir det for knalltøft fra Nærbø-forsvaret. Haugseng har spilt en god kamp for Nærbø, men nå må han sette seg på tribunene med direkte rødt kort etter å ha sendt Sandell i bakken.

Med 7 minutter igjen kan Elverum endelig utligne til 26-26, og det ser ut til at de svarte og hvite nå skal få snudd det på slutten når Sandell sender Elverum i føringen 26-27 men det fortsetter å gå trått for Elverum. Dårlig uttelling i sluttminuttene blir kritiske, selv når Nærbø pådrar seg sitt 3. røde kort, nok engang for å sende Sandell i bakken. Endre Langaas får 2.minutter i samme situasjon og det står 29-28 til Nærbø med drøye minuttet igjen.

Da er det 5 mot 5 kampen ut, og når Magnus Fredriksen blir dømt for brøyt kan Nærbø gå opp til 30-28, da blir det bare et trøstemål for Elverum når Fredriksen setter 30-29 rett før fløyta går. Dermed ble det stormende jubel for Nærbø som kjempet knallhardt i 60 minutter mot et Elverum som fikk lite til å stemme. Det sviktet kollektivt for Elverum, som dermed måtte gi avkall på begge poengene i det som i forkant skulle være en grei skuring for Elverum.

Idrett er uforutsigbar, kampen varte i 60 minutter og denne gangen holdt det ikke for Elverum, all ære til Nærbø og et fantastisk pubikum for å ta seiern hjem!

Nå er det bare å brette opp ermene!
Lørdag er det til for årets siste hjemmekamp i Terningen Arena, når vi tar imot Falk Horten kl 18:00!

Elverum trenger din støtte for å løfte seg etter kveldens tap mot Nærbø! Vi skal løfte oss #sammenforelverum!