Ser vi en ny trend i Norsk herrehåndball? – Elverum

Ser vi en ny trend i Norsk herrehåndball?

For en som lever og ånder for norsk klubbhåndball på herresiden så er de tendenser vi har sett det siste året en virkelig injeksjon av motivasjon.

I mange år har vi tappet norsk Eliteserie for unge lovende spillere før de ens har rukket å bli dominante i den norske ligaen. I mine øyner grunnet to ting, dels en fantastisk positiv trend for norsk landslagshåndball som gjør at unge norske spillere blir mere attraktive og dels at klubber i Norge generelt tilbyr for dårlige rammebetingelser for spillerne. Matematikken blir da enkel, får man en mulighet så reiser mann ut.

«I mange år har vi tappet norsk Eliteserie for unge lovende spillere før de ens har rukket å bli dominante i den norske ligaen.»

Tatt i betraktningen av det jeg nevner så er vårens og høstens tendenser virkelig positive. Som det fyrtårn vi har vært i mange år er det med glede vi ser ut til å lande rekorder på flere områder i 2018. Vi er større enn noensinne på økonomi, arrangement, sportslige resultater, vi har et herrelag som er det mest talentfulle vi har hatt. Men hva som er enda mere gledende er at flere norske lag nå vokser.

 

Publikumstallene øker med hele 13% så langt i sesongen og da skal man vite at en garant for høye publikumstall Elverum Håndball ligger litt bak fjorårets tall. Dette ønsker vi selvfølgelig å rette opp i så at vi er med og hjelper til i veksten for klubbene. I Champions Leaguekampene har vi hatt en voldsom vekst men vi kan ikke la det bli unnskyldningen for litt dårligere i Eliteserien.

 

Når det kommer til det sportslige er det med stor glede jeg ser at Drammen plukker hjem Espen Lie Hansen allerede som 29-åring, Arendal kjøper Herman Vildalen fra Ribe Esbjerg.

Mange unge spillere signerer lange avtaler med norske klubber for at de tror på prosjektene og for at de ser at de utvikles i den norske ligaen. Alle disse små elementene blir samlet noe som ligner på en Liga i sterk utvikling med flere klubber som har høyere ambisjoner enn de hadde bare noen år tilbake.

Kolstad fra Trondheim er ytterligere et fint eksempel, ny arena hvor de har de kommersielle rettighetene i, bra sportslige signeringer. Masse entusiasme og høye publikumstall. Noen tenker sikkert at dette er ikke bra for Elverum og den posisjon vi har hatt i mange år nå, men jeg mener at det er virkelig bra for oss.

Skal man utvikle seg og gå framover, skal man få mennesker til å bry seg om det vi driver med så trenger vi en omverden som er utfordrende, profesjonell og som er med på å bygge produktet til å bli noe dere alle ønsker å være en del av. Jeg er sikker på at Drammenkampene til kommende sesong blir mye mere interessante med store navn i motstanderlaget. Arendal blir enda morsommere å beseire når de har større profiler og  mere kvalitet. Sammen med alle andre i Elverum Håndball og i Norsk topphåndball er de tingene som nå skjer så fantastiske.

«Mange unge spillere signerer lange avtaler med norske klubber for at de tror på prosjektene og for at de ser at de utvikles i den norske ligaen.»

Vi ønsker ikke å være liga no. 15-16 i Europa, nei vi ønsker å gå framover å utfordre de større. Vi vil ikke sende våre spillere til Sverige og bunnlag i Danmark. Vi vil tilby en proff hverdag som gjør at spillerne blir her til de kan gå direkte til Tyskland, Frankrike og eventuelt noen få andre toppklubber.

Når flere klubber nå tar store skritt i Norge så tvinger det oss i Elverum til å jobbe enda hardere, enda bedre og med nye og gjevere målsetninger. Våre motstandere tvinger oss til å være skjerpet for ellers blir vi løpt forbi og det veldig kjapt. Ingenting kommer av seg selv og ønsker vi Elverum som Norges flaggskip også de kommende ti årene så må vi alle være på topp, jeg, du, naboen, alle våre samarbeidspartnere og alle andre som bryr seg om Elverum Håndball. Dette er bare moro og utrolig motiverende!

«Nå gleder jeg meg til kveldens kamp mot en annen positiv nyhet i norsk håndball, Nærbø IL som i kveld går for ny publikumsrekord med 2000 tilskuere i et tettsted med 7223 innbyggere. Rett og slett imponerende.»

 

Ha en fin søndag

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball