Vi har signert landslagsspiller Alexander Blonz! – Elverum Håndball – Elverum

Vi har signert landslagsspiller Alexander Blonz! – Elverum Håndball

Alexander Christoffersen Blonz har signert en 3 årskontrakt med Elverum Håndball, fra kommende sesong.

Blonz er en av de unge fremmadstormende i norsk håndball med et potensiale til å nå virkelig langt. Nå har han signert kontrakt med Elverum Håndball som fortsetter jakten på forsterkninger i en liga som blir tøffere og tøffere.

Denne uka ble det klart at Blonz er tatt ut i Christian Berges bruttotropp til VM i januar, venstrevingen har vist en enorm målteft i 1.divisjon med 74 mål på 12 kamper for Viking. Det gir et snitt på 6,2 mål per kamp.

Blonz er heller ikke ukjent med landslagshåndball, en drøss av kamper og mål står unggutten registrert med, nå kan han også få sin første landskamp for A-laget. Blonz står med 61 mål på 16 kamper for U-gutta (LM-00), og 35 mål på 12 kamper for yngre landslag. Han har også spilt feilfritt for rekruttgutta, og har 22 mål på 22 skudd på de siste kampene. Gikk like greit inn og ble toppscorer mot Ungarn i sin første rekruttkamp, med 12 mål.

 

Blonz selv ble noe overrasket når Berge meldte at han var tatt med i Bruttotroppen til VM:

– «Det var ekstremt gøy å høre, også gøy at Christian viser at han har tro på meg. Det er ikke nå jeg skal være på A-landslaget, men gjerne i fremtiden. Selvfølgelig var det en sjanse for å bli tatt ut, men jeg er jo ennå ung og mangler kanskje erfaring fra høyere nivå til det.»

 

Venstrevingen er bare 18 år, men er spådd en lysende framtid. Både han og klubben håper at Elverum skal gi han fart på karrieren. Han var med å løfte Viking opp til 1.divisjon, og nå skal han bidra til at Elverum maksimerer sine sjanser ytterligere.

 

I følge Bent Svele i TV2 er Alexander Blonz et framtidig stortalent:

«Alexander Blonz er en 18-åring fra Viking som hele Eliteserien ligger langflate etter. Han er en gutt som har tatt nivåene han er satt til. Å gå fra 00-landslaget til bruttotroppen til seniorlandslaget er en kometkarriere i landslagssammenheng,»

sa TV2-eksperten  da han kommenterte uttaket tirsdag ettermiddag.

 

Sportslig utvalg har igjen arbeidet godt i samarbeid med trenerteamer, Apelgren og Hamar. Et nytt stortalent føyer seg inn i rekken av store muligheter. Vi har alle sett hva Magnus Fredriksen og Simen Holand Pettersen så langt har utrettet for Elverum og for norsk håndball!

 

«Han er en høy kantspiller som er lynrask. Han tar gode valg, og viser en stor spilleforståelse til å være så ung,» sier TV2 Svele.

 

Blonz uttalte i september at han hadde drømte om å bli fulltidsproff og spille for A-landslaget. Nå har han tatt store steg denne uka i forhold til å oppnå sine drømmer.

 

«Vi ønsker først og fremst å hente Alexander fordi han er et av de største talentene i norsk håndball. Vi forventer at han kommer til å fortsette utviklingen sin i Elverum, og håper at han oppnår drømmen sin om å bli utenlandsproff etter 3 sesonger i Elverum,» sier Nils Kristian Myhre i det sportslige utvalget.

 

Myhre forteller at Blonz vil gå rett inn og utfordre Alexander Westby i kampen om spilletid i Elverum.

 

«Absolutt. Det er viktig at vi har stor konkurranse på alle plasser. Og jeg tror de to navnebrødrene vil bli gode kamerater og konkurrenter. Det vil gjøre begge bedre. I Elverum spiller den beste til enhver tid. Det er ikke så mange som blir sett på som førstevalg her, og det er en styrke for laget vårt,» poengterer Myhre.

 

Blonz selv sier dette om valg av ny klubb:

«Elverum er den klubben som har vært best i Norge i mange år. Alt med klubben virker profesjonell i alt den gjør, og det gjorde at jeg følte at det var riktig klubb for meg. Jeg var vel egentlig aldri i tvil selv om jeg hadde andre tilbud.»

 

Han forteller at han gleder seg masse til å spille for Elverum, og håper at det også blir europacup neste sesong.

– Kan du beskrive deg selv?

«Seriøs – enkelt og greit. Ønsker man å være god, og da må man legge inn det som trengs av innsats og trening,» sier Blonz kontant, og legger til at det langsiktige målet er fast landslagsplass og spill i en europeisk toppklubb.

I Elverum vil Blonz få hard konkurranse fra en annen Alexander om spilletiden på venstrekant, nemlig Alexander Westby. Det ser Blonz frem imot.

«Konkurransen tror jeg er sunn for begge to, gjør kanskje at det leveres fra venstrekant i hver kamp. Målet må jo være at en av Alexander’ne scorer mye mål i hver kamp,» gliser Blonz.

Som Østlendingen skrev tidligere har Blonz allerede fått oppleve Terningen Arena og stemningen, han var nemlig tilskuer når Elverum slo Dinamo Bucuresti i Champions League tidligere i høst.

 

Spillerfakta

Navn: Alexander Christoffersen Blonz
Født: 17.04.2000
Nasjonalitet: Norsk
Posisjon: Venstreving
Tidligere klubber: Viking HK