Historie fredag: «Tanker rundt Champions League» – Jonas Myreng Elverhøy – Elverum

Historie fredag: «Tanker rundt Champions League» – Jonas Myreng Elverhøy

God helg!

Vi skal ta for oss en av unggutta på Elverums A-lag som har opplevd verdens største og beste håndball turnering på nært hold. Jonas Myreng Elverhøy er ekte Elverumsing, er 2000 modell og skrev 3 årskontrakt med klubben bare 17 år gammel. Han ser på denne muligheten som en ren læringsarena for videre utvikling i et team som er og har vært Norges desidert beste håndball lag de siste åra.

Jonas er venstre bakspiller og rager 203 cm over bakken. En perfekt match i kraft av sin posisjon på banen. Han fikk sin debut på A-laget i februar i år mot Bodø. Vi lar Jonas selv fortelle:

«For meg var det veldig stort å debutere i Champions League. Det har vært en stor drøm i mange år og spesielt ble det et stort mål etter at jeg signerte for klubben i sommer med visshet om at kommende sesong var det mulighet for CL-spill. Selv om jeg spilte kant, som er en uvant posisjon, følte jeg at jeg fikset kampen greit og fikk bidratt med mitt.

Nervene var selvfølgelig på plass som vanlig, men jeg vet selv hva jeg er god for. Jeg vet at trenerne Micke og Raymond ikke hadde satt meg inn om de ikke hadde hatt troen på at jeg ville mestre nivået. Noe jeg er ekstremt takknemlig for at de valgte å gjøre. Det å spille en håndballkamp har jeg jo gjort hundrevis av ganger før, så det er ikke det så mye å få nerver av i utgangspunktet.

Samtidig syntes jeg det var veldig kult å få spille i en hall med brennhett publikum og god kok! Følelsen av å score i Champions League husker jeg ikke så veldig mye av, men følelsen etter kampen kjentes veldig bra tross personlig alt for dårlig forsvarsspill i sluttminuttene.

Denne sesongen har jeg vært med på ca halvparten av CL-kampene. Tross lite spilletid har jeg fått mange gode opplevelser og erfaringer jeg skal ta med meg resten av karrieren. Nå er det bare å fortsette å trene og prestere i kamp, så satser jeg på mer spilletid og få være en større bidragsyter til laget neste sesong.»

En klok mann Jonas, med sine tanker og idèer om hvordan han skal bli bedre. En spiller vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer. Lykke til Jonas og takk for ditt bidrag til denne spalten.

Undertegnede tar seg nå en velfortjent juleferie og forhåpentligvis kommer jeg tilbake med nytt stoff over nyttår.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR ønskes dere fra

Hein S. Ekeberg