Onsdag venter bortemøte mot Runar! – Elverum

Onsdag venter bortemøte mot Runar!

Årets siste seriekamp står for tur!

Årets siste seriekamp blir en knalltøff affære borte mot Runar. Sandefjordlaget har variert veldig i prestasjonene denne sesongen, men viser at på sine beste dager så kan de slå alle. I forrige runde utklasset de Drammen i Drammenshallen med sifrene 41-31. Å score så mange mål på DHK er intet annet enn imponerende av laget som trenes av rutinerte Leif Gautestad.

I den kampen så ledet laget fra Haukerød i Sandefjord 22-16 til pause, og i den andre omgangen fortsatte de å løpe over svimle drammensere. Med en så sterk seier er det nok et revansjesugent Runar med god selvtillit som møter Elverum på onsdag. Elverum ga nemlig Runar to raske tap i løpet av en uke i Terningen Arena i høst. Den ene kampen var i cupen og i serien vant Elverum 38-29 i en kamp der Sigvaldi Gudjonsson satte hele 12 baller i nettet bak målvaktene til Runar. Islendingen klarte også kunststykke å snappe tre baller på rad i 4 mot 6 i cupkampen uken etter, og det avgjorde på mange måter den kampen. En kamp som var jevn til ca 45-50 minutter spilt. Runar bør ha gjort hjemmeleksen sin rundt nevnte Sigvaldi før denne kampen.

På Runar er det rustet opp mye foran comebacket i eliteserien. Laget har hentet tilbake Tobias Rivesjø som endelig har kommet i gang. 9 mål og BB i kampen mot Drammen gjør at Elverum må være oppmerksom på den skuddkåte svensken. Ved sin side har den en mann som kanskje skyter enda mer. Kennie Boysen er den spilleren i serien med flest spillemål. Med hele 78 mål på sine 12 kamper har dansken virkelig gjort seg bemerket i årets sesong. Den hardtskytende bakspilleren er ofte tungen på vektskålen for Runar, noen ganger lykkes han og andre ganger lykkes han ikke. Får håpe Nergaard og Imsgard har gjort nok research i forkant av kampen.

I Runarhallen dukker det som regel opp rundt 600 tilskuere som er relativt gode til å lage liv. Supporterne til Runar har vært vitne til en sesong der laget har seks seire og seks tap så langt. Poengfangsten er dermed 12 poeng før årets siste seriekamp, noe som utgjør en 7.plass på en rekordjevn eliteserie. Elverum har 17 poeng og ligger på 3.plass før onsdagens kamp som starter 18:00.

Elverum må nok fortsatt klare seg uten en Alexander Westby som har imponert i Champions League denne høsten, og en Tine Poklar som fortsatt er ute med en skade. I tillegg er Kristian Ørsted fortsatt ute med sin langtidsskade. Med disse spillerne ute er det duket for mye tillit for Simen Pettersen, Jonas Elverhøy og Stian Mogen. Spesielt Pettersen har vært viktig for Elverum de siste kampene og denne kampen blir nok spesiell for den unge sandefjordgutten. Simen er tidligere Sandefjordspiller og det er ikke akkurat et rosenrødt forhold mellom Runar og Sandefjord nede i Vestfold.

Vi håper guttene er klare for «krigen» nede i Sandefjord onsdag kveld. Kampen kan følges på Østlendingen, radio eller i hallen! HEIA ELVERUM!