Elverum leverte varene mot Runar! – Elverum

Elverum leverte varene mot Runar!

Runar-Elverum 20-27 (11-15)

Det var ventet stor spenning rundt oppgjøret mellom Elverum og Runar onsdag etter at Runar feide Drammen av banen på søndag. I denne kampen var det vertene som startet best. Elverum gjorde mange tekniske feil og Runar gikk opp i både 6-3 ledelse og 7-5 før bortelaget fra Elverum våknet litt.

Sakte men sikkert spiste gjestene innpå de hvite fra Haukerød. Simen Pettersen gjorde sitt første mål i kampen etter 15 minutter, og da lå Elverum bare målet bak. Tre minutter etterpå sørget Thrainn Orri Jonsson for at Apelgrens lag hadde utlignet.

Etter dette var det Elverum som var i føringen ut omgangen. Ut gikk Lukas Sandell og Magnus Fredriksen, mens inn kom Jonas Burud og Håkon Ekren. Spesielt elverumsingen Ekren var god for Elverum i denne perioden. Elverum gikk fra 10-9 ledelse til å lede 14-11 minuttet før pause.

Endre Langaas satte inn omgangens siste scoring foran et hissig Taigaen som så sin linjespiller ligge å vri seg i smerte etter et sammenstøt med Joachim Christensen. Kampen ble stoppet i noen minutter og Runar fikk muligheten til å utligne i siste sekund, men bakerst sto en god Morten Nergaard for Elverum.

I den andre omgangen fortsatte Morten Nergaard storspillet foran nesten 1000 tilskuere i Runarhallen. Elverum fikk den beste starten på omgangen og ledet på det meste med 6 mål i det Lukas Sandell satte inn 18-12 etter fire minutter spilt. Men hjemmelaget hadde ikke tatt juleferie enda.

Etter 9 minutter hadde de spist opp to av målene og mange begynte å tro at vertene kunne komme tilbake igjen etter en dårlig start på omgangen. Kennie Boysen dro med seg resten av laget og etter 13 minutter var stillingen 18-20 i favør Elverum. Men da våknet kantspillerne Alexander Westby og Sigvaldi Gudjonsson. Med hvert sitt mål sørget de for ro i rekkene og at Runarspillerne fikk en stor knekk på motivasjonen.

Nærmere kom aldri hjemmelaget, Elverum fortsatte å kjøre på og med fem minutter igjen ledet de for kvelden helsvarte gjestene med 25-20 etter at en god Lukas Sandell hadde tatt frem skuddarmen sin. Med meget god skyting i 2.omgang så ble svensken kåret til Elverums beste spiller, i sterk konkurranse av Morten Nergaard.

Elverum satte to baller til og fastsatte sluttresultatet til 27-20. Nå venter det alle har gledet seg til i hele høst, nemlig cupfinalen.