Cupfinalelagene – mann mot mann – Elverum

Cupfinalelagene – mann mot mann

Vi har gått igjennom lagene og vurdert stillingen!

Elverum er på papiret favoritter i cupfinalen mot Halden, men ikke så store favoritter som noen tror. Elverum Håndball har vurdert lagenes mest sannsynlige startoppstilling, og satt opp spiller mot spiller i et poengsystem fra 1 til 10. Vi har tatt utgangspunkt i at begge lag har skadefri tropp.

Vi har nok litt «hvite øyer» i denne vurderingen, men med en daglig leder som tidligere har vært i Halden så tror vi det har blitt en ganske nøytral vurdering likevel.

Enig eller uenig? Del saken og si hva du mener!

Målvakt

Elverum: Morten Nergaard (31)
Morten Nergaard er inne i sin aller siste sesong i Elverum-drakta, og ønsker å avslutte karrieren med en trippel. Nergaard har vært ligaens beste målvakt i mange år, og har en egen evne til å avgjøre kamper med redninger på viktige tidspunkter. Denne høsten har han variert en del i prestasjonene, men han har en x-faktor som gjør at han kan avgjøre cupfinalen alene.
Karakter: 9

 

 

 

 

 

Halden: Rasmus Bech (26)

Rasmus Bech er en av eliteseriens beste målvakter, og har til tider stengt buret totalt. Det har gjort at Halden har kunnet kapre poeng fra lag høyere på tabellen. De siste månedene har han vært skadet, men ryktene sier at han er klar til cupfinalen. Bech er stor og spiller mye på rekkevidden sin. På en god dag er han «umulig» å score på.
Karakter: 9

 

Venstrekant

Elverum: Alexander Westby (25)
Alexander Westby har lenge vært en av ligaens beste venstrekanter. Denne høsten har har spilt mange kamper på høyt nivå, og blant annet kommet på rundens lag i Champions League to ganger. Slitt litt med skade i brystet den siste tiden, men var tilbake mot Runar før jul. Har hatt enkeltkamper med dårlig uttelling, men totalt sett spilt meget godt i høst.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Halden: William Nilsen-Nygaard (23)
William Nilsen-Nygaard har vært en viktig spiller for Halden i flere sesonger. Han er relativt stor for å være venstrekant, og det har gjort at han også spiller en viktig rolle som toer i haldensernes forsvar. Har sin styrke i kontringsspillet, og har variert en del på rene kantskudd.
Karakter: 8

 

 

Venstre bakspiller

Elverum: Tine Poklar (28)
Tine Poklar anses av mange som eliteseriens beste spiller. Han er god bakover, trygg framover, og er en rolig men samtidig tydelig leder. Viser sine kvaliteter i de viktige kampene, og lar ungguttene ta over når han har lagt grunnlaget for seier. Stjeler sjelden overskriftene i avisene, kanskje han gjør det etter cupfinalen?
Karakter: 10

 

 

 

 

 

Halden: Kristian Stranden (21)
Kristian Stranden er cupfinalens beste distanseskytter. Unggutten fra Stavanger fikk mye ansvar på skuldrene da Victor Skillhammar forlot Halden i sommer. Det ansvaret har han tatt på en fantastisk måte. I eliteserien er han den med aller høyest målsnitt (8,2), og han har en viktig forsvarsrolle i Haldens midtforsvar. Har slitt med en skade i høst, som har gjort at han kun har fått spille 6 eliteseriekamper. Var tilbake mot Kolstad før jul, og blir Haldens viktigste våpen i Oslo Spektrum.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Midtre bakspiller

Elverum: Magnus Fredriksen (21)
Magnus Fredriksen er en kommende stjerne, og viser allerede at han snart er for god for den norske ligaen. Han er smart, rask, uredd og gjør ofte riktige ting på avgjørende tidspunkter. Har variert litt denne høsten, men er på sitt beste den klart beste angrepsspilleren i eliteserien. I forsvar har han tatt store steg, og begynner også der å markere seg. Etter cupfinalen drar han rett på landslagssamling for å forberede seg mot Håndball-VM.
Karakter: 10

 

 

 

 

Halden: Trym Bilov-Olsen (29)
Trym Bilov-Olsen taper ikke cupfinaler, og har flere NM-gull enn Elverum. Han har vunnet cupen med både Runar og Fyllingen, og er Haldens mest erfarne spiller. Bilov-Olsen er en kruttpakke som gir 100% hver eneste gang. Kan avgjøre kamper alene med sitt vanvittige skudd. Har variert en del denne sesongen, og kan også skyte bort Haldens sjanser hvis han ikke har en god dag. Hvis Bilov-Olsen treffer i Spektrum, som han pleier å gjøre, blir Halden veldig farlige.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Høyre bakspiller

Elverum: Lukas Sandell (21)
Lukas Sandell har vært et friskt pust for norsk håndball. Høyrebacken, som blir sett på som et av Sveriges mest lovende spillere, har gjort sakene sine meget bra for Elverum denne høsten. Har variert i enkeltkamper, og har ikke sin styrke i det defensive arbeidet. Spiller med stort trykk, og har et godt skudd og er sterk i gjennombruddene sine.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Halden: Gabriel Setterblom (21)
Gabriel Setterblom er en av Haldens beste skyttere. Han gir seg aldri, og det skal mye til for at han skal stoppe med satsingene sine. Varierer en del, og kan avgjøre kamper alene hvis han har en god dag. På dårligere dager er uttellingsprosenten lav. Kan bli en joker i cupfinalen dersom Elverum fokuserer mye på Stranden og Bilov-Olsen.
Karakter: 6

 

 

 

 

 

 

Høyre kantspiller

Elverum: Sigvaldi Gudjonsson (24)
Sigvaldi Gudjonsson hadde store sko å fylle etter at Kevin Gulliksen dro til tysk håndball før denne sesongen. Og han er på god vei til å fylle de skoene. Han har blant annet scoret 50 mål i årets Champions League, og har høy uttellingsprosent både fra kant og i kontra. Har slitt i enkeltkamper med uttellingen. God bakover, og brukes ofte som toer i forsvaret til Elverum.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Halden: Sander Thorbjørnsen (24)
Sander Thorbjørnsen er den i cupfinalelagenes antatte første-syver som er mest undervurdert. Han leverer nesten alltid varene når han spiller, og har ofte høy uttellingsprosent. Han er også en sterk forsvarsspiller i sin ener-posisjon. Det som trekker ned for Thorbjørnsen er skadehistorikken. Det kan derfor fort hende at det er Hans-Fredrik Cordt-Hansen som spiller mest på Haldens høyrekant i cupfinalen.
Karakter: 6

 

 

 

 

 

Strekspiller

Elverum: Endre Langaas (27)
Endre Langaas er kåret til Eliteseriens beste strekspiller tre måneder på rad. Med rå fysikk og krigermentalitet er Langaas en lei nøtt å knekke på Elverums linje. Blir av og til litt usynlig, og blir da vanskelig å finne for medspillerne. Sterk toer-forsvarer som er best i mann mot mann-dueller.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

Halden: Thomas Solstad (21)
Thomas Solstad er en av de mest spennende strekspillerne i Norge for tiden. Stor og sterk, og samtidig bevegelig og smart. Kan stå både som toer og treer i forsvar. Viktig kontringsvåpen for et Halden-lag som bygger mye av spillet sitt på tempo i kontrings- og ankomstfasen. Har slitt med skulderskade store deler av høsten, men var tilbake i Haldens to siste kamper før jul.
Karakter: 8

 

 

 

 

 

RESULTAT
Elverum: 61/70
Halden: 53/70

På papiret er altså Elverum litt bedre, med størst forskjeller på høyresiden. Men det som er fint med herrehåndball er at det egentlig ikke har noen ting å si. Alt kan skje i Oslo Spektrum, og det laget som håndterer omgivelsene best og som får ut mest energi, vil løfte Kongepokalen 29. desember. Vi i Elverum håper selvfølgelig at det blir våre krigere, som også må ta på seg det lille favorittstempelet.