Blonz debuterte: Toppscorer da Norge slo Nederland! – Elverum

Blonz debuterte: Toppscorer da Norge slo Nederland!

Rett til topps i A-lags debuten!

Norge spilte i kveld sin andre kamp i Gjensidige Cup som opplanding til neste ukes start på VM.

Håndballgutta tok imot Nederland i Nordstrand Arena, og her var mange spillere med en link til Elverum som var i aksjon.

Hos Norge fikk flere av dem mye spilletid, vi snakker om de tidligere Elverumsspillerne Petter Øverby og Magnus Gullerud på strek, Kevin Gulliksen på vingen, fra dagens tropp var Magnus Fredriksen i aksjon, mens det på venstrevingen var kommende Elverumsspiller Alexander Blonz i aksjon, og som lagleder såklart Christina Berge!

Kommende Elverumsspiller Alexander Blonz

På motsatt side sto tidligere Elverumsspiller Iso Sluijters.

Eks-Elverumsspiller Iso Sluijters for Nederland.

Norge spiller Gjensidige Cup med flere av de viktige spillerne ute, det ga rom for nye krefter og en debutant!

For en som virkelig gjorde inntrykk i kveldens kamp var Elverums nysignering Alexander Blonz, som fikk sine første minutter på banen for det norske A-laget! Snakk om å levere!

Blonz dundret inn ikke mindre enn 7 mål på 8 forsøk, løp nederlenderne i senk og trikket ut målvakta på vakkert vis flere ganger, den som lurte på hvorfor Christina Berge hadde plukket ut den unge 18 åringen til VM-troppen, fikk svar så det holdt i kveld.

7 mål sendte Blonz rett til toppen på toppscorerlista i kveldens kamp, og som ikke det var nok ble han kåret til banens beste i sin første kamp for Håndballgutta! Vi er imponert og gleder oss til å se mer av Blonz i rødt, hvitt og blått, og ikke minst i svart og hvitt!

«Debuten til Alexander Blonz overskygger nesten alt som skjer i hallen her i kveld, 7 scoringer på 8 forsøk, det er bare å blye seg i støvet. Spensten, farta og teknikken, han tørr å ta avslutningene, ingen tvil om at han fortjener å være med i det laget her», sa Tv2 kommentator Bent Svele etter kampen.

«Fantastisk kontringssterk og uredd, jeg er absolutt ikke overrasket», sa Christian Berge om Blonz etter kampen.

Norge startet kampen rolig, og midt i 1.omgang var plutselig Nederland i føringen, men det holdt ikke lenge. Norge gikk til pause med 16-15.

2.omgangen startet med utligning fra Nederland, men så fikk Norge tak på kampen og dro ifra nederlenderne. Forsvarsspillet som var litt for svakt i første omgang blir bedre, det gir kontringsmuligheter og der er Norge gode. Håndballgutta vinner 36-29 og står dermed med 2 seiere på to kamper i Gjensidige Cup før møtet med Brasil i morgen.

«Det er selvfølgelig ønskelig å ha med seg spillere som viser det nivået Alexander gjør i dag, så her kommer fort flere sjanser», sa Berge etter kampen.

«En helt vanlig håndballkamp» tenkte Blonz etter at første mål var satt inn for Norge.

Norges starter VM kommende uke og ligger godt i rute, men skadeproblemene har hopet seg opp for Berge som får en krevende uke med å planlegge troppen foran VM-starten. Om kveldens kamp, var til hjelp eller bare gjorde valgene ekstra krevende gjenstår å se.

Magnus Fredriksen kom inn igjen de siste 5 minuttene av kamoen etter å ha spilt 1.omgangen, men rakk aldri å få satt noe preg på kampen i sluttminuttene som for lengst var avgjort når Elverumsspilleren entret banen igjen.

«Det er tøft å se at han kommer inn å bare setter den ballen i mål, som jeg sa til han før kampen, det er bare å gjøre det samme som du gjør til vanlig i Viking», sa landslagskollega Espen Lie Hansen etter å ha sett Blonz debutere på øverste nivå i rødt, hvitt og blått!

Vi ønsker Alexander Blonz, Magnus Fredriksen og resten av håndballgutta lykke til mot Brasil i morgen, da skal også Sigvaldi Gudjonsson og Island i akjson mot Nederland.