Hvorfor skal vi ha et topplag i Elverum? – Elverum

Hvorfor skal vi ha et topplag i Elverum?

Spørsmålet som jeg innleder med stiller jeg meg selv 3-4 ganger i året i ulike sammenheng med Elverum Håndball.

Hvorfor driver vi med noe som er så spisset, ressurskrevende, basert på seier og tap, kynisme for å komme på 1.plass?
Det er ikke alltid like lett å finne de svarene hvis man skulle ha holdt seg til de ordene jeg nevner i setningen på hvorfor.
Hadde vi i tillegg ikke hatt publikum og vært finansiert av en eller to rike onkler så har du Eliteidretten på sitt verste ut i fra de verdier jeg mener er alfa omega for å ha livets rett over tid.

Svarene jeg finner de ganger jeg spør er heldigvis noe helt annet og gjør Elverum Håndball for meg til noe helt annet enn de veldig spisse ordene knyttet til negativitet.
For meg handler veldig mye om motivasjonen til at vi skal bygge Norges sterkeste merkevare innenfor håndball om å ha det riktige grunnlaget og de riktige verdiene for det.

Hvis vi innleder med Kronekampen som er tre uker bort i tiden så finner du en finansiering som er stikk motsatt til å ha en rik onkel som betaler for kalaset.
For ellevte gang velger nesten 150 bedrifter å sette pris på kulturen med mye publikum på kamper, gjennom at man er med og spanderer gratis inngang for vårt trofaste publikum mot Halden den 2.februar.

Snart 100 klubber har fått konseptet av oss siden vi for 11 år siden arrangerte den første gratiskampen i Elverumshallen, ingen er i nærheten av den begeistringen og fulle hall som det Kronekampen i Elverum er med stor symbolikk av hva vår kultur egentlig står for.

Når man søker på betydningen av begeistring eller det å være begeistret så får man følgende svar:
Å være begeistret er en eller mange som viser glede og iver, henrykt et begeistret publikum
være begeistret for noen – være forelsket i noen, være tiltrukket av noen.

Det er et av de viktigste svarene jeg trenger i forhold til hva Elverum Håndball både på breddenivå men framfor alt på elitenivå skal være.

«Vi skal begeistre og vi skal skape stolthet.»

Mennesker som besøker våre kamper skal se en klubb som virkelig utstråler energi og pasjon for det vi driver med, våre spillere skal gi av seg selv og blø for drakta så mye at vårt publikum føler seg forelsket når de går hjem.

Er håndball et tema rundt frokostbordene på Nortura, Pelias, Scandic, Eidsiva eller noen av alle andre arbeidsplasser i regionen så har vi kommet langt.

I tillegg til begeistring så mener jeg at stolthet og tilhørighet er to andre utrolig viktige element i hva vi skal skape for regionen og byen vår.

Når vi har hjemmekamper skal vi ha folk som er stolte og hyggelige i sitt vertskap, vi skal klare å gi våre supportere identitet og en lyst til heia på våre gutter som gjør alt de kan for å representere Elverum på beste sett.

Når jeg stadig hører fra folk jeg prater med at de har besøkt en eller annen plass og det folk visste om Elverum var at vi har Norges beste håndballag og Norges beste håndballpublikum, da føler jeg at vi er på riktig spor.

At folk fra andre steder sier det er med på å skape positiv identitet, stolthet og en følelse av at i Elverum får vi noe til.

Tilhørighet er neste ting som er så utrolig viktig. For meg er ikke Elverum Håndball Kalle Bjørkman, Michael Apelgren eller Kjell Kulvedrøsten.
Vi er bare små brikker i en folkebevegelse som prøver å gjøre så godt vi kan, når jeg i min hverdag får folk til å føle at de er viktige i vår organisasjon og at alle og da mener jeg virkelig alle betyr like mye for helheten og det vi klarer å bygge – da har vi oppnådd noe.

Elverum Håndball blir 73 år i år og aldri tidligere tror jeg så mange har følt tilhørighet som i dag.
Vi ser det på draktsalg, vi ser det på publikumstall, vi ser det på mediatall både egne mediekanaler og TV/Radio og skrivende media, vi ser det på spilleres lyst til å spille for klubben, vi ser det på folk som ønsker å arbeide i klubben, vi ser det på våre samarbeidspartnere som ønsker å arbeide langsiktig for å bygge videre.

Hadde vi ikke sett alle de svarene jeg avhandler i teksten så hadde det ikke vært liv laget for det vi sammen skaper, vi skal bruke alle de positive elementene til å bygge videre.

«I Elverum satser vi ikke, nei her bygger vi stein for stein og tar oss lengre fram i rekken.»

Svarene dere akkurat har lest om er min sanning på hvorfor Elverum Håndball har stor betydning som topplag for en region og en by og er det en ting jeg kan love dere så er det at vi er så sinnsykt motivert for å jobbe videre!

Håndball er i vinden om dagen og jeg er takknemlig for at jeg får være en liten del av det.

Heia Norge
Heia Sverige
Heia Elverum og hjertelig velkommen på Kronekampen den 2.februar
//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball