Elverum henter dansk klassespiller! – Elverum

Elverum henter dansk klassespiller!

Ny venstreback klar for Elverum neste sesong!

Elverum Håndball kan i dag meddele at vi nylig har signert en ettårskontrakt med den danske venstrebacken Sebastian Henneberg.

Henneberg har de siste sesongene spilt i den danske toppklubben Århus, der han også har spilt med islendingen Sigvaldi Gudjonsson som Elverum hentet foran denne sesongen.

Den 197 centimenter høye bakspilleren har spilt i Århus de siste 5 sesongene, og hadde opprinnelig en kontrakt med den danske toppklubben fram til 2020, nå er han klar for Elverum i første omgang på en ettårskontrakt for 2019/2020 sesongen.

 

24 åringen har hatt betydelig ansvar i Århus og vært en stor profil i dansk herrehåndball. At han i disse dager ikke er å se i den danske landslagsdrakta skyldes nok antagelig at Danmark har en brutal rekke dyktige spilleren på nettopp venstreback-posisjonen. Vi kan nevne Mikkel Hansen (907 landslagsmål for Danmark), Henrik Møllgaard, Nikolaj Markussen og Mads Mensah.

 

Henneberg er nr.32 på den danske toppscorerstatistikken denne sesongen, før lagene gikk ut i landslagspause. På 13 kamper har han satt inn 67 mål så langt i den danske ligaen. Han står også registrert med 21 assist på sine 13 kamper, denne sesongen.

 

Forrige sesong satte han 82 mål i 888-ligaens grunnspill. Mens han i sin første sesong 2016-2017 i Århus sto for 52 av målene i grunnspillet.

 

Tidligere denne uken ble det klart at Elverums venstreback Tine Poklar er ferdig i Elverum etter denne sesongen og ser på nye muligheter etter 3 sesonger i svart og hvitt. Elverum har hatt følerne ute en stund og kan dermed kun dager etter forsikre om at erstatteren allerede er sikret for den kommende sesongen.

 

Henneberg vil dermed sammen med den unge og fremadstormende Simen Holand Pettersen gi Elverum god dekning på venstrebacken, noe som har vist seg å være svært viktig gjennom en lang og tung sesong med Europaspill og krevende kamper her hjemme.

 

At Elverum henter nok en storspiller fra Danmark viser at det gjøres mye bra i Elverum og i norsk håndball om dagen. I tillegg til å hente unge norske talenter som Alexander Blonz viser Elverum styrke også i det internasjonale markedet med en slik signering.

 

Henneberg er som vi har vært inne på kun 24 år gammel og er allerede en profil i dansk håndball, han er spådd å bli en av arvtakerne på det danske landslaget når spillere som Mikkel Hansen med tiden trekker seg tilbake.

Sebastian Henneberg er ikke bare en angrepsspiller, men i følge blant annet den danske Århustreneren Erik Veje Rasmussen også en dyktig og verdifull forsvarsspiller. Det er selvfølgelig også viktig for et Elverum som ønsker å spille med høyt tempo.

 

 

Dansken mener selv han har betydelig mer å gi, noen skadeavbrekk innledningsvis i karrieren, har holdt han noe tilbake fra det ultimate gjennombruddet, men det meste ser nå ut til å gå på skinner for Henneberg som med unntak av en liten ankeloperasjon denne sesongen har spilt glimrende for Århus.

 

Henneberg har også en fortid i Bjerringbro FH og Bjerringbro- Silkeborg hvor han spilte i fram til 2014. Med sistnevnte har han også sin til nå eneste Champions League-deltagelse og står registrert med ett mål i den gjeveste klubbhåndballturneringen.

Det skal også sies at Henneberg har landslagserfaring fra det danske U21-landslaget, han var blant annet med når Danmark tok sølv i Junior-VM i Brasil i 2015. Han har også vært med i det danske B-landslaget (rekruttlandslaget).

 

Dansken som nå signerer med Elverum har ledet sitt lag til seier etter seier, Århus ligger nå helt i toppen av den danske ligaen, Hennebergs evne til å lese spillet og holde hode kaldt trekkes fram som en av nøklene for suksessen til Århus.

 

Spillerfakta:
Navn: Sebastian Henneberg
Posisjon: Venstreback
Født: 18.02.94
Nasjonalitet: Dansk
Høyde: 197cm
Tidligere klubber: Bjerringbro FH, Bjerringbro-Silkeborg og Århus Håndbold.

 

Michael Apelgren har virkelig troen på nysigneringen:

 

«Vi ble overbevist av Hennebergs spilleforståelse, og det faktum at han har en hel del gode egenskaper som passer troppen vår bra. Ikke minst tror vi han vil passe perfekt inn i vår måte å spille forsvar på», sa Michael Apelgren etter at signeringen var klar for klubben!

 

Vi gleder oss til å ta imot vår nye danske venstreback!