Sigvaldi Gudjonsson: – «Elverum har gjort en klassesignering» – Elverum

Sigvaldi Gudjonsson: – «Elverum har gjort en klassesignering»

Vi har tatt en prat med vår egen høyre ving Sigvaldi Gudjonsson som for dagen spiller VM med Island og som i forrige sesong spilte sammen med Henneberg i Aarhus.

 

 

Først Sigvaldi, hvordan har du opplevd ditt første VM så langt?

-VM, har vært en fantastisk opplevelse. Helt klart det største jeg har opplevet i min håndboldkarriere. Jeg må nok innrømme at jeg fikk kuldegysninger da jeg high fivede nogle af de idoler jeg havde, den gang jeg var mindre. Hvis der er en ting jeg skal fremheve, så er det helt klart kampen i Lanxess Arena mod Tyskland foran 20.000 elle vilde tyske fans.

Fire mål mot Frankrike imponerer hvordan var følelsen å stå på banen mot Les Experts?

-Det var en god følelse selvom vi hadde det riktig svært i den kamp. Jeg prøver bare at få så meget ud af disse kampe som overhodet mulig. Det er den største håndbold scene, så det handler om at nyde det. Det er også disse kampe hvor man virkelig forstår hvorfor man bruker så meget tid på håndbold.

Så over til Sebastian Henneberg, hvilke er dine tanker om at Elverum Håndball har sikret seg 25 årige Henneberg til neste sesong?

-Det er stort! Sebastian har været en stor profil i den danske liga de siste par år, så at Elverum har hentet sådan en spiller viser bare at Elverum er en ettertraktet klubb at spille i. Elverum er ved at skape seg et RIGTIG godt rygte, og det spreder sig hurtig i denne lille håndbold verden.

Du har jo spilt sammen med Sebastian, hvilken type spiller får vi i Henneberg?

– Sebastian er en allsidig spiller. Han er store kvaliteter både i forsvar og i angreb. Han har en rigtig god fysikk – ca. 2 meter høy og 100kg, det gør at han matcher fysikken i europeisk håndbold. Selvom han har stor fysikk, er han riktig hurtig på fødderne, som er riktig giftig kombinasjon i håndbold ;-). Alt i alt en utrolig god spiller, som kommer til at gavne Elverum riktig meget.

Mange i Norge kjenner kanskje ikke til den danske ligaen så godt, hvilket nivå mener du Sebastian Henneberg holder?

Som sagt tidligere er Sebastian en profil i den danske liga, og mange vil nok sige at den danske liga er den tredje beste liga i verden etterfulgt af den franske og tyske liga. Så hvis man bliver kaldt en profil i sådan en liga, så burde man have et fornuftig niveau.