Elverum starter vårsesongen med toppkamp mot ØIF Arendal! – Elverum

Elverum starter vårsesongen med toppkamp mot ØIF Arendal!

Endelig skal er vi igang igjen!

En fantastisk måned med håndball i Danmark og Tyskland er over for denne gangen, men fortvil ikke. Toppoppgjøret mellom de siste åras sluttspills finalister skal være med å sette standarden for en vårsesong som blir uhyre spennende sett med svarte og hvite øyne. Elverum kunne ikke startet med en vanskeligere oppgave enn å møte Marinko Kurtovics Arendal i Sør-amfi.

I Arendal har de sendt den svenske bakspilleren Maximilian Jonsson til Qatar, og den islandske storsigneringen Nökkvi Dan Elliðason har dratt hjem. Like før jul kom Herman Vildalen tilbake til klubben han spilte i før han gikk til lierklubben ST.Hallvard. Arendal mistet venstrehendte Jonsson mens Vildalen spiller på den andre backen. Vildalen er sett på som et kjempetalent som også hadde plass i bruttotroppen til Christian Berge. Den lange kristiansanderen har slitt en del med skader de siste årene, men Arendal valgte allikevel å bruke en del midler for å hente hjem spilleren som ikke helt fant sin plass i Ribe-Esbjerg, samme klubb som også hadde Søren Tau i stallen.

Mye av grunnen til at Arendal lot Jonsson gå til Qatar er at Sondre Paulsen har gjort sine saker godt på den plassen. Jonsson har sitt med spilletiden, også har også svensken Martin Lindell vært god på den plassen de gangene Arendal har trengt det. Arendal har opparbeidet seg god dekning på sidebackene, spesielt venstrebacken har de mange spillere som er gode. Kapteinen Eirik Heia Pedersen, nevnte Lindell og Vildalen er alle spillere som kunne spilt hvor som helst i den norske ligaen.

På kantene har Arendal en av de aller beste kantene i ligaen. På høyrekanten har de Sander Simonsen som fortsetter å ta store steg på håndballbanen. Simonsen hadde veldig taket på Nergaard i forrige oppgjør mellom lagene, men etter at Emil Imsgard kom inn i målet ble det bråstopp for den tidligere LM98-landslagsmannen.

André Lindboe spiller på den andre kanten. Han er godt kjent for Elverum etter å ha spilt en årrekke i klubben, og har vunnet alt han kan vinne i klubben. Kantspilleren har gjort sine saker godt i første del av sesongen, men det er fra nå og utover Larvikgutten virkelig pleier å levere. Når Lindboe lukter medaljer så hever han også spillet sitt med 15-20%. Det blir nok en spesiell kamp for både Lindboe og Elverum som møter hverandre for første gang etter at de skilte sine veier etter fjorårets sesong. Arendal har også Olaf Hofstad på den kanten, noe som gjør at Arendal har den beste venstrekantduoen denne sesongen.

I Sør-amfi blir det alltid veldig morsomme håndballkamper noe 2000 sørlendinger som stiller seg bak laget sitt, mens de tilreisende fra Elverum skal gjøre alt de kan for å vinne tribunekampen mot Arendal. Supporterne er veldig viktig når to så jevne lag barker sammen i det som er Elverums tøffeste bortekamp (sammen med DHK) i årets serie.

I Elverum har både Magnus Fredriksen og Sigvaldi Gudjonsson vært borte i hele januar med landslagsspill for Norge og Island, derfor har ikke Elverum fått drillet systemene sånn de ønsket. Heldigvis er Fredriksen veldig klok og han kan nok det aller meste som Apelgren og Hamar har planlagt til kampen mot Arendal. Så spørs det om de klarer å omstille raskt nok?

Elverum har ingen skader og er superklare for kampen i Sør-Amfi som har avkast 20:15 på onsdag. Vårsesongen blir spennende!

HEIA ELVERUM!