Elverum tapte etter svingende oppgjør mot Arendal – Elverum

Elverum tapte etter svingende oppgjør mot Arendal

Arendal-Elverum 25-24(15-13)

I gårsdagens kamp mellom Elverum og Arendal var det hjemmelaget som startet best med en ledelse på 5-2 ganske tidlig. Elverum jobbet seg sakte inn igjen i kampen og etter 12 minutter så hadde gjestene tatt ledelsen 6-5 ett Morten Nergaard hadde gjort noen gode redninger.

Etter to fine scoringer av Simen Pettersen og Lukas Sandell så ledet Elverum 8-5 etter 15 minutter, og da måtte hjemmelaget ta en timeout, men etter timeouten fortsatte Elverum det gode forvarsspillet og de lynkjappe kantene Westby og Gudjonsson sørget for at Elverum ledet med hele fem mål på det meste. Arendal gikk nesten 8 minutter uten scoring i denne perioden.

Elverum ledet også 12-9 etter at Thrain Orri Jonsson hadde satt to baller til for Elverum før det hadde gått 21 minutter. Like etter snu kampen for gjestene. Arendal spilte bedre bakover og får fine muligheter i kontra og etablert angrep. Arendal vinner de siste 9 minuttene 6-1 over Elverum, noe som gjør at de gikk til pause med en ledelse på 15-13 i Sør-Amfi. De 2000 tilskuerne fikk oppleve en omgang der begge lag svingte veldig i prestasjonene.

Etter pause ser det igjen ut som at Elverum skal få med seg poengene. En forrykende start gjør at Elverum leder 16-15 etter bare fem minutter av omgangen. Elverum spilte veldig bra bakover, og bakerst hadde kaptein Morten Nergaard en veldig god dag mellom stengene. Nergaard fikk veldig god hjelp av både Søren Tau og Jonas Burud som limte sammen forsvaret de 13 første minuttene.

Nettopp Jonas Burud setter en magisk flyver etter en god pasning fra Magnus Fredriksen til 18-15. Da begynte nok de fleste som heiet på Elverum å tenke at bortelaget hadde gode muligheter for to poeng. Men etter over 13 min uten mål så plutselig fikk Arendal en ketchupeffekt med målene sine. 4 veldig kjappe mål gjorde plutselig at André Lindboe og hans lagkamerater hadde igjen tatt over initiativet i kampen. Arendal ledet 21-18 med 11 minutter igjen. Elverum gjorde enkle feil som du nesten ikke tror du kan se på dette nivået.

Elverum fikk de to neste målene og dermed var det duket for full spenning de siste 8-9 minuttene. Arendal var alltid det lille hestehodet foran Elverum, men de svarte og hvite kjempet for å holde liv i kampen. Med bare minutter igjen satte Vidovic en fantastisk scoring, men like etter reduserte Elverum etter at Holand Pettersen satte en fin underarm.

Elverum fikk muligheten til å spille seg til 1 poeng i toppoppgjøret, men de lykkes ikke med den siste timeouten og dermed fikk Arendal juble for to fortjente poeng. Arendal leder nå serien med med fire poeng ned til Elverum, men Elverum har en kamp til gode.

Neste kamp for Elverum er allerede på lørdag! Kampen er gratis, og vi håper du er med å hjelpe til med at Halden må reise hjem uten poeng.