Toppoppgjør mot Kolstad: Trønderne er blitt mer enn skinnvest og mokkasiner! – Elverum

Toppoppgjør mot Kolstad: Trønderne er blitt mer enn skinnvest og mokkasiner!

Kampen om serietoppen lever i aller høyeste grad!

Lørdag skal Elverum til Trondheim for å kjempe om viktige poeng i serietoppen, noe overraskende er at trønderklubben Kolstad er der oppe å nikker i kampen om 1.plassen.

For det er ikke mange år siden Kolstad rykket opp til Eliteserien, og de har virkelig kommet inn i toppen med brask og bram. For håndballklubben som ble opprettet i 1972 har tatt både publikum og topplagene med storm de siste sesongene. Det er det flere grunner til, men at det har løftet den norske Eliteserien er helt klart!

Seniorlaget til Kolstad så dagens lys så sent som i 2005, de har altså gått fra nederste divisjon til toppen av Eliteserien på drøyt 14 år, det er smått imponerende når laget kommer fra en by der fotballen har har vært den eneste tenkelige ballen på herresiden i lange tider.

Trønderne rykket opp i 2015, og det skulle vise seg å bli starten på noe stort. Ikke bare kom de seg igjennom sin første sesong i Eliteserien helskinnet, de kapret også tittellen Årets Arrangør i 2015/2016-sesongen. Krigen mot Elverum var for alvor igang, noen hadde tatt opp kampen både på og utenfor tribunenen.

Alle husker vel tilbake til 2013-2014 sesongen. Kolstad var i frammars i Norsk håndball, Elverumsingen Lars Nordberg og Elverumsspiller Steffen Stegavik går til Kolstad og skal hjelpe trønderne opp. Det samme året møtes Elverum og Kolstad i Cupens kvartfinale, og Kolstad skreller til med å slå ut Elverum. Cupbomba er et faktum, og trønderne får bensin på bålet!

«Nå var Trondheim, blitt mer enn bare fotball, skinnvest og mokkasiner»

Med både et herrelag (Kolstad) og et damelag (Byåsen) i toppen av de respektive Eliteseriene har trønderne funnet sin plass. Og de har tydeligvis tanker om å bli!

De siste sesongene har Kolstad vist at de er med for å kjempe om edle metaller. Laget som kom som en komet inn i norsk topphåndball, har gjort mye riktig, men er dette året de skal ta seg helt til topps?

Elverum har neppe noen planer om å slippe til trønderne i krigen helt der oppe. En kamp som de siste årene har stått mellom ØIF Arendal og Elverum, nå ypper trønderne til krig. Det liker vi, men det betyr ikke at vi synes det er greit å gi fra oss poeng!

Elverums første Eliteseriemøte med Kolstad denne sesongen står nå for tur, om under en måned er det også tid for å ta imot trønderne her hjemme i Terningen Arena.

Men det betyr ikke at lagene ikke har møttes denne sesongen, for friskt i minne sitter cup-kvartfinalen i oktober som hadde alt! For Kolstad var bare sekunder unna å sende Elverum ut av cupen, men Elverum ville det annerledes, og snudde kampen etter høydramatiske ekstraomganger, i den allerede beryktede nye arenaen til trønderne.

At Elverum og Kolstad skulle bli et toppoppgjør var det kanskje få som så for seg for noen år tilbake. Men trønderne har vist at om man jobber hardt nok, og lærer av de beste så kan man komme langt. Nå er kanskje Kolstad laget som skal være med å kjempe til døra sesong etter sesong, det synes vi er utrolig moro!

For det er mange likheter mellom Elverum og Kolstad, det er mye av de samme verdiene, dugnadsånden, og støtten i og rundt klubben. Et publikum som støtter opp og en klubb som vil noe og byr på seg selv.

Kolstad har fått landslagsrepresentasjon, ny arena og kjemper i toppen der de deltar. Det er vanskelig å komme utenom at helgas oppgjør i Trondheim kanskje er en av årets vanskeligste kamper.

«Du e itj mainn før du har vist at du kainn», sies det i trønderlag.

Og kanskje er det leveregelen som var fått Kolstad rett opp i toppen.

Lørdagens oppgjør kan ha stor betydning for serien, Kolstad-seier gjør at trønderne er med helt der oppe, mens en Elverumsseier sender Elverum i serieledelsen. Det er utrolig jevnt i toppen, sammen med ØIF Arendal og Drammen, går inn i en helt rå sesongavslutning og vi forventer et ellevilt oppgjør i Kolstad Arena på lørdag!

Bart eller felleskjøpet caps- ballen er rund!

Vi gleder oss!