Tok poengene hjem i toppkampen -Elverum Håndball – Elverum

Tok poengene hjem i toppkampen -Elverum Håndball

Kolstad-Elverum 17-22(6-10)

I toppoppgjøret mellom to gode lag var det Elverum som fikk et lite overtak på vertene i Kolstad Arena. Bakover spilte Elverum ABC-håndball med Morten Nergaard, Søren Tau og resten av forsvaret gjorde det svært vanskelig, spesielt for Kolstads stjernespillere. Rasmus Carlsen og William Aar fikk det veldig vanskelig denne kvelden. Det var tydelig at Apelgren og Raymond Hamar hadde lagt mye av taktikken opp mot disse spillerne, og de håpet at Nergaard skulle ta seg av det som kom fra kantspillerne til Kolstad.

Denne første omgangen ble en veldig målfattig affære for begge lagene. Elverum var det førende laget i hele omgangen, men Kolstad var ikke mange målene bak. Elverum ledet både 3-1 og 5-3 før de gikk opp i en ledelse på tre mål.

Begge lagene slet veldig med å score mål, men for Elverum løsnet det litt etter hvert. Jonas Burud som var med på å skaffe en ledelse 10-6 til Elverum med to fine scoringer fra kanten og et strålende forsvarsspill i samspill med Søren Tau og Tine Poklar. Simen Holand Pettersen hadde også noen fine involveringer, men det var innspillet til Magnus Fredriksen til Endre Langaas som fikk de 2000 tilskuerne i Kolstad Arena til å måpe. En herlig backhand variant gjorde så trønderen Langaas fikk en enkel ball å sette i målet.

Pauseresultatet i kampen var 10-6 til Elverum. Kolstad gjorde kun 4 spillemål i den 1.omgangen. Det skal også nevnes at Lars Eggen Rismark var omgangens beste spiller, noe som gjorde at Kolstad hadde en god mulighet til å komme tilbake igjen etter 1.omgang.

Men selv om muligheten var der, så virket det som om Elverum hadde det lille ekstra giret å kjøre med i denne kampen. Lukas Sandell økte til 13-8 til bortelaget, som øynet muligheten for å tilføre Kolstad sitt første tap i den nye Arenaen. Da hadde det kun godt fem minutter av omgangen. Selv om Elverum hadde overtaket så greide de aldri helt å riste av seg vertene. Roar Forbord satte sin fjerde strake straffe for vertene, men Kolstad hadde bare gjort 6 spillemål etter 40 minutter. Elverum på sin side hadde satt 14 baller i mål bak en god Rismark.

Elverum hadde en del muligheter til å avgjøre kampen, men en Jonas Burud ute på kant bommet litt for mye, og inn mot Sigvaldi. Jonas gjorde en kjempekamp for de svarte og hvite bakover, men fremover i 2.omgang så leste Rismark skuddene hans. Alexander Westby hadde muligheten til å punktere matchen etter han var herlig fremme å snappet en ball. Kantspilleren som satte tre mål denne kvelden, bommet dessverre på forsøket. Så i stedet for å lede 17-11 så reduserte Håkon Følstad til 12-16 med 13 minutter igjen å spille.

Kolstad gjorde et siste desperat forsøk på å hente inn Elverum med 7 mot 6, men dessverre for hjemmelaget fikk de ikke taktikken til å fungere. I stedet gjorde Sigvaldi Gudjonsson mål på en herlig flyver etter pasning fra Magnus Fredriksen, og like etter klarte Kolstad å gjøre et feil bytte sånn at Elverum kunne føle seg enda mer komfortable. Nevnte Gudjonsson måtte selvsagt takke Fredriksen med pasning, og gjenga gaven med en like fin flyve pasning som Fredriksen scoret sikkert på, noe som gjorde William Aar frustrert.

Elverum vant tilslutt 22-17 i en kamp der de hadde god kontroll i store deler av kampen, takket være forsvarsspill på meget høyt nivå.