Serieinnspurten starter mot Bodø på søndag! – Elverum

Serieinnspurten starter mot Bodø på søndag!

En svært jevn serie går mot landing!

Grunnspillet i Eliteserien nærmer seg innspurten for alvor og kampen om sluttspillplassene, medaljene og nedrykkstriden står seg fullt ut!

Med 6 gjenstående serierunder er ingenting avgjort. Er det en ting denne sesongen har vist oss så er det at den er uforutsigbar. De fleste lag kan slå hverandre, selv om hver kamp har sine favoritter har bookmakerne reist slukøret hjem gang på gang denne sesongen. Det er kanskje et sunt tegn som viser at håndball i Norge er blitt litt mer enn bare på papiret.

For rammene rundt kampene, betydningen norsk håndball har fått de siste årene har helt tydelig gjort noe med pakka.

Flere har trua og publikum stiller opp og gjør sitt for å bidra til resultater, akkurat sånn det burde være.

Fra Bækkelaget på 10 plass til Elverum på 1.plass skiller det kun 12 poeng, og der i mellom er det hard kamp om plassene. En serierunde kan snu alt på hodet, da kan man for alvor si at spenningen varer helt inn.

Når Elverum tar imot Bodø på søndag er det topp mot bunn, det betyr langt ifra at det ikke venter spenning i Terningen Arena.

Sist Elverum møtte Bodø, endte det 28-32 i nord. Bodø hang med til døra, og truet Elverum. Noen runder senere gikk bodøværingene til angrep på Halden og knuste gutta fra grensebyen 36-29 i Halden. Halden som bare uker senere sto ansikt til ansikt med Elverum i Cupfinalen.

Rett før jul gikk Bodø igjen til angrep og overkjørte Haslum, 30-21. Det sier mye om sesongens serie, og alt om hvor viktig det er å ta søndagens kamp på alvor. Bodø står med flere 1 målstap denne sesongen, det kunne like gjerne endt med seiere, og tabellen kunne vært enda jevnere.

Mye kan skje på de 6 gjenstående serierundene. Nyopprykkede Nærbø har slått bra ifra seg og ligger an til sluttspillplass etter seier mot Halden på onsdag. Samtidig viser nyopprykkede Runar muskler og har også et visst grep opp sluttspillplass etter å ha slått en av sesongens seriefavoritter Kolstad på på onsdag.

For øyeblikket er det Haslum og Bækkelaget som kjemper om å komme seg inn i sluttspillet. To lag som har gått langt i serie og sluttspill de siste åra, men som nå har fått brutal konkurranse i en liga der alle lag har trua på seg selv og der nivået har jevnet seg litt ut fra topp til bunn. Det er artig å se at nyopprykkede lag kan gå rett i strupen på de etablerte lagene i serien. Elverum har selv smertelig fått erfare nivået etter tapet mot Nærbø tidligere i sesongen.

Ingen lag kan gå ut på banen i norsk Eliteserie og vinne ved å møte opp. Det krever full konsentrasjon i 60 minutter fra alle både på og utenfor banen.

Søndagens oppgjør mot Bodø blir neppe noe unntak. Elverum trenger 2 poeng for ikke å slippe til ØIF Arendal, Drammen og Kolstad i toppkampen, men et Bodø som sliter på bunnen kan komme til Elverum med lave skuldre og slippe seg løs. Det kan være det gutta fra nord trenger for å gjøre det vanskelig for de svarte og hvite på søndag.

Dermed blir publikum som alltid viktig for å løfte laget. Det er skjelden en kjedelig kamp mot Bodø, det får vi neppe nå heller, og gutta trenger full trøkk for å dra i land det beste utgangspunktet for sluttspillet.

For Elverum står foran en seig innspurt på årets serie, det begynner mot Bodø på søndag deretter står følgende kamper for tur:

24.02: Haslum – Elverum
03.03: Elverum – Kolstad
06.03: Drammen – Elverum
13.03: Fyllingen – Elverum
17.04: Elverum – Fyllingen

Vel møtt til søndagens kamp! Sikre deg billetter nå og bli med gutta inn i kampen om gullet!