Elverum med solid seier over Bodø! – Elverum

Elverum med solid seier over Bodø!

Elverum-Bodø 35-21 (17-13)

Det var et Elverum som var storfavoritter før møtet med Bodø denne kvelden, og det var også vertene som tok en tidlig ledelse i kampen. Selv om Bodø kun hadde 4 poeng før denne runden var det tydelig at guttene fra nord hadde kommet til Terningen Arena for å kjempe og blø for den blå drakta. Lagene var jevnspilte i starten av kampen og Elverum klarte liksom ikke å komme seg lenger foran enn 1 og 2 mål de hardt kjempende gjestene.

På stillingen 11-9 i favør Elverum tok Børge Lund timeout for å snakke med spillerne sine. Kampen hadde Elverum ledet men hver gang Elverum kom to foran så reduserte Bodø. Gjestene var spesielt flinke til å spille opp Henrik Bielenberg opp i gode situasjoner. Lund tok også tak i at Bodø slet veldig å forsvare seg på sin venstreback i angrep. Der hadde Fredriksen og Sandell holdt lekestue i samspill med en spillesugen Kristian Krag Ørsted denne kvelden.

Bakerst rant målene inn innledningsvis, men utover i omgangen viste Nergaard seg som en bedre keeper enn hva Simon Sejr Jensen var denne kvelden. Elverum fikk et lite overtak inn mot pause etter at Simen Holand Pettersen satte inn straffekastene som vertene skaffet seg. Elverum gikk til pause på stillingen 17-13 i en omgang de ikke imponerte veldig i. Bodø gjorde det også veldig vanskelig for Elverum.

I den 2.omgangen kjørte Elverum mer og mer på og avstanden ned til gjestene som lå nederst på tabellen før runden ble bare større og større. Da det var spilt 12 minutter hadde samtlige spillere som hadde vært over midten (altså med unntak av Søren Tau og Morten Nergaard) scoret for hjemmelaget. Det vil si at Elverum på det tidspunktet hadde 11 forskjellige målscorere i kampen. Stillingen var da 26-18 i favør Elverum. Noe som viser hva slags bredde Elverum har. Sigvaldi Gudjonsson sto over matchen mot Bodø, men Elverum håper han rekker kampen mot Haslum på søndag.

Og da Elverum for første gang gikk opp i en 10-målsledelse på stillingen 29-19, var det passende nok Alexander Mitrovic som ble kveldens 12 målscorer for Elverum. Like etter satte også Stian Mogen inn en ball fra spiss vinkel. Bakerst hadde også Emil Kheri Imsgaard tatt over for Morten Nergaard. Det skal sies at også Bodø rullerte mye på laget etter at Elverum hadde opparbeidet seg en stor ledelse.

Kampen endte til slutt med 14 måls differanse mellom laget som leder tabellen og laget som ligger sist. Første omgangen var jevn, men etter pause så viser Elverum at de har flere strenger å spille på enn Bodø. Gjestene har en tøff kamp for å overleve i eliteserien etter gårsdagens kamp.