Klart for nytt oppgjør mot Kolstad! – Elverum

Klart for nytt oppgjør mot Kolstad!

Søndag kommer Gomo og Kolstad til Terningen Arena!

Sesongen begynner å dra seg til, og lagene i eliteserien kjemper tappert om å posisjonere seg best mulig til sluttspillet, komme til sluttspill eller å holde plassen. En plass blant de fire beste vil gi hjemmebanefordel i kvartfinalen, topp 2 vil gi hjemmebanefordel i en eventuell semifinale og det laget som ligger høyest på tabellen vil ha en hjemmebanefordel i en finale. Det vil altså si at søndagens kamp mot Kolstad er uhyre viktig for Elverum, men kampen er også like viktig for gjestene fra Trondheim.

Med kun fire kamper igjen så er det 8 poeng som hvert av lagene kan få. For Elverum vil det si at med seier mot Kolstad er sikret topp 3 på tabellen, siden FyllingenBergen ikke kan ta igjen de svarte og hvite. Elverum har igjen nevnte Fyllingen, samt Arendal og Drammen etter kampen mot Kolstad. Det vil si at kampen mot Kolstad er utrolig viktig for Elverum. Ett Elverums lag som viste seg fra sin beste side mot et svakt Haslum i forrige runde. Laget til Apelgren vant med 15 mål borte i Nadderud Arena.

Elverum har vist en veldig god poengform den siste tiden og står med fem strake seiere. Storseiere mot både Bodø og Haslum har nok gjort en del med selvtilliten til guttene. Elverum slo også søndagens motstander 22-17 i Kolstad Arena for bare en liten måned siden. I den kampen leverte Morten Nergaard en fantastisk kamp, det samme gjorde Lars Eggen Rismark i målet til Kolstad. Elverum gjorde «bare» 22 mål i den kampen og det er langt unnet forventet av serielederen som snitter på hele 32,2 mål pr kamp i år. Men trønderne er et av de gjerrigste lagene i serien, så det kan fort bli målfattig i Terningen Arena klokken 18:00 på søndag.

Kolstad på sin side ligger på en 6.plass på tabellen med sine 20 poeng. Med seier i Terningen Arena på søndag vil trønderne kommer opp på samme poengsum som Runar på tabellen. Det er hele 5 poeng ned til Nærbø og Halden, som begge har en kamp mer spilt, mens til BSK er det 6 poeng. Det vil si at det trønderne mest sannsynlig kan se oppover på tabellen, lagene bak skal slite for å ta igjen Stian Gomos menn. BSK har også Arendal borte samme dag som Kolstad kommer til Terningen Arena. I de tre siste kampene har Kolstad igjen Arendal, Nærbø og nedrykksklare Falk Horten. Det vil si at Kolstad kan lage mye kvalme for gulljagende Elverum og Arendal med seier i begge kampene. Kanskje de er DHKs aller viktigste våpen i kampen om gull?

Selv om Kolstad ligger på en fin 6.plass så er det nok ikke det helt som trønderne hadde håpet på. I inngangen til 2019 lå rødtrøyene på skuddhold til seriegullet med hele ti seire på tolv kamper. Trønderne hadde overrasket alle med den fine starten på sesongen og laget fremsto som meget solide defensivt, samtidig som de hadde spillere som avgjorde matchene for dem fremover. Om vi ser på status per dags dato så kan man kanskje si at Kolstad ikke har levert godt nok i 2019. Med seks strake tap har de dalt veldig på tabellen og det lille snakket om gull har blitt til neste kamp. Kolstad har levert gode noen gode kamper, men har også levert prestasjoner som ikke har vært gode nok. I kampene spesielt mot Haslum og Fyllingen har trønderne blitt spilt ut av hallen. I forrige kamp mot oss leverte begge lag meget godt bakover, men ingen av lagene klarte å komme opp på det nivået som vi vet begge lag kan. Elverum trakk det lengste strået i en kamp der det så ut som om Elverum hadde ålreit kontroll kampen igjennom.

Om vi ser på statistikken så har lagene møttes hele 7 ganger de to siste sesongene(se under). Kolstad har ikke vunnet en kamp etter 60 minutter, men de var bare marginer unna i cupen som ble spilt i oktober. Da satte Sigvaldi Gudjonsson inn et mål etter at Apelgren hadde en genial timeout med bare sekunder igjen av kampen. Elverum pleier å ha god kontroll på Kolstad i Terningen Arena, men alle fra Elverum husker den gangen Stegavik og Nordberg kom tilbake til Elverum og trønderne spilte Elverum ut av egen hall. Den gangen lå Kolstad i 1.divisjon.

09.02.19 Kolstad Elverum 17-22
17.10.18 Kolstad Elverum 29-33 E.eo – Cup
22.04.18 Elverum Kolstad 33-27 – Slutspill
19.04.18 Kolstad Elverum 37-34 E.eo.- Sluttspill
15.04.18 Elverum Kolstad 42-22 – Sluttspill
07.03.18 Elverum Kolstad 37-28
21.02.18 Kolstad Elverum 28-33

Her kan du lese om Kolstad sine beste spiller, som Elverum må holde øye med på søndag : https://www.ehh.no/disse-skal-elverum-se-opp-for-pa-sondag/

På søndag blir det moro! Håndball er best i hallen, vi ses til en forrykende håndballkamp 18:00 i Terningen Arena!