Eliteserien med vanvittig avslutning – Elverum

Eliteserien med vanvittig avslutning

Med fire omganger igjen av Eliteserien 2018-2019 er det spenning både i medaljekampen og i kampen om sluttspill og det å unngå kvalifisering for å holde seg.

 

Kampen om de tre øverste plassene står mellom Elverum på 29 poeng for Arendal på 27 og tett etter Drammen på 26.

Drammen har ikke tapt i 2019 og har imponert med klare seirer i de fleste kampene.

For Elverum har vi sett stor stigning i de siste tre kampene hvor gutta med 15-målsseier sist mot Haslum tok en skikkelig skalp.

For Arendal har det variert veldig etter nyttår fra seier i toppkampen mot Elverum til store tap mot Halden og Dinamo Victor i Challenge Cup.

Laget fra Sørlandet har hatt en del skader og blant annet har vi fått se betydningen av playmaker Josip Vidovic som på onsdagen gjorde comeback med 13 minutter igjen mot Haslum.

Når den gode Vidovic kom inn lå Arendal under med 5 mål og når sluttsignalet gikk hadde de snudd og vunnet med to.

Samme situasjon har Drammen hatt tidligere i sesongen men etter at de fleste spillerne når er tilbake ser laget alt sterkere ut.

Søndag kveld venter tøffe kamper for alle tre med følgende på menyen:
Elverum – Kolstad
ØIF Arendal – Bækkelaget
Fyllingen Bergen – Drammen

Alt taler for at kampen om seriegull avgjøres først i siste omgang og det med Elverum – Arendal i en fullstappet Terningen Arena.
Lenger ned på tabellen er det en voldsom fight for å komme i sluttspill og unngå kvalifisering. Nærbø har vært utrolig gode ette VM-pausen og nykommerne fra Jæren rader opp seirer.
For Osloklubbene Haslum og Bækkelaget har sesongen vært en stor skuffelse der framfor alt Haslum har falt som en stein fra å være topplag med semifinale i forrige sesong til at de nå ligger på negativ kvalik.
I de siste omgangene venter mange spennende oppgjør med blant annet Haslum – Nærbø i Nadderud Arena.
De som mener at serien bare er en lang transport fram til sluttspill tar skikkelig feil. EHF Cup-plass, hjemmefordel i sluttspill, unngå negativ kvalifisering.
Ja seriespillet gjelder masse for mange klubber.
Har du ikke sikret deg billett til noen av søndagens store kamper er det bare å kaste seg på, i Elverum har vi allerede passert 1500 billetter.

Hjertelig velkommen på kamp
//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball