Steinhardt forsvar sikret poengene mot Kolstad! – Elverum

Steinhardt forsvar sikret poengene mot Kolstad!

Elverum-Kolstad 28-20

Det var en jevn affære mellom to lag som kjente hverandre godt i Terningen Arena søndag kveld. Elverum fikk tidlig et lite overtak i kampen da Westby satte inn 5-3 etter bare 6 minutters spill. Scoringen var en klassescoring som fikk tilskuerne til å måpe av begeistring. Lagene fulgte hverandre frem til det var spilt 20 minutter. Da hadde forsvarsjefen til Kolstad, Tom Kåre Nikolaisen allerede fått to utvisninger, noe som gjorde det vanskelig for Gomo og guttene hans i det defensive. Begge lag hadde mange skuddbom innledningsvis og keeperne Lars Eggen Rismark og Morten Nergaard var de soleklart beste aktørene på banen denne kvelden. Stillingen etter

De siste 10 minuttene økte Elverum ledelsen fra ett til seks mål, og det var nok en gang bredden i Elverum-stallen som kom til syne. Lukas Sandell, Alexander Westby og Jonas Burud satte inn mål på rekke og rad, før Endre Langaas avsluttet 1. omgang med å kontre inn Elverums 13. scoring for kvelden i siste sekund. Målet kom etter at Eggen Rismark først hadde reddet ett straffekast, men Kolstad feilet i fremover spillet sånn at strekspilleren fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Da lagene gikk i garderoben hadde Kolstad bare truffet nettmaskene sju ganger på 30 minutter. Riktignok er det ett mer enn sist de to lagene møttes. Lagene gikk til pause på stillingen 13-7 i favør hjemmelaget.

Etter pause holdt stillingen seg greit de første 10 minuttene. Elverum lå stort sett fem til seks mål foran – og det kunne sett langt verre ut for Gomo Nilsens menn om ikke Lars Eggen Rismark hadde vært deres bakerste mann. Trønderen vartet opp med hele tre strafferedninger i søndagenskamp. Elverum ledet 18-13 og de 1500 tilskuerne på tribunen skjønte at de svarte og hvite hadde relativ god kontroll på Kolstad denne kvelden. De gangene forsvaret til Elverum ble overspilt så leverte Morten Nergaard solid keeperspill bakerst for laget til Michael Apelgren.

Bortelaget hadde noen muligheter til å komme inn igjen i kampen, men etter 45 minutters spill så ledet Elverum 16-10. Morten Nergaard leverte en dobbeltredning og islandske Sigvaldi Gudjonsson snurret rundt med svimle forsvarere fra Trondheim.

Utover omgangen kontrollerer Elverum inn til en fin 28-20 seier over et Kolstad som nå har sju strake tap i 2019. Neste oppgjør er allerede på onsdag, da skal Elverum opp mot sterke DHK i Drammen. DHK som tapte i dag mot FyllingenBergen i en nervepirrende kamp. Arendal vant over BSK i Sør-Amfi, så det er duket for en thrilleravslutning årets eliteserie.