Elverum og Drammen møtes til toppkamp i Drammen! – Elverum

Elverum og Drammen møtes til toppkamp i Drammen!

3 serierunder igjen, når to av seriens beste lag skal kjempe om poengene!

Med kun tre kamper igjen må Drammen slå Elverum på onsdag for å ha en mulighet til å ta gullet i årets eliteserie. Drammenserne må også være heldige med resterende resultater for at det skal bikke deres vei. Drammen har til nå 26 poeng i årets sesong, Arendal har 29 og Elverum ligger på topp med 31. Bak Drammen er FyllingenBergen bare poenget bak, noe som gjør at Kristian Kjellings gutter bør sikre seg poeng om de tenker å ta medalje i årets sesong. Drammen er ett av de store formlagene denne våren, men fikk et skudd på baugen da de tapte forrige runde nettopp mot FyllingenBergen.

I den kampen var det jevnt i store deler av kampen. 14-14 til pause, men til slutt var Fyllingen målet foran DHK. Drammen som hadde vunnet fem strake seire før denne kampen. I kampen som ble spilt i Bergen så manglet også DHK sin toppscorer Aksel Horgen. Horgen har vært ekstremt god ute på høyrekanten for laget som har tatt store steg denne sesongen. Dessverre har Horgen fått en skulderskade som gjør at han mest sannsynlig ikke spiller onsdag.

Elverum på sin side hadde hjemmekamp mot Kolstad. Kampen var jevn i starten, men etter hvert så sagde Elverum av Kolstad og kontrollerte inn til en komfortabel sier med 8 mål. Elverum står nå med seks strake seiere før de setter sine bein i Drammenshallen 20:15 på onsdag. Det blir spennende å se hvordan lagene gjør det i denne viktige kampen.

Drammens to store profiler er Joakim Hykkerud og Gøran Sørheim. Begge spillerne har mesterskapserfaring med Norge og har en del år ute i håndballverden. Hykkerud er en strekspiller med en fantastisk fysikk, og han blir en tøff nødt å knekke for Elverum, spesielt i samarbeid med nevnte Sørheim. Midtbacken Sørheim har et fantastisk rykk og tempo som gjør at han kan løpe fra alt og alle når han spiller. Tidligere har Sørheim både løpt seg selv og resten av laget sitt utslitt, men DHK virker som helhet bedre enn tidligere.

Kristian Kjelling trekker frem Thomas Boilesen som den største overraskelsen i årets sesong. Boilesen som tidligere spilte i Haslum har tatt store steg denne sesongen. Med 4,5 snitt i årets liga så er han drammenserne nummer to på toppscorerlista. Boilesen er som oftest å finne på venstre bakspillerposisjon for morgendagens hjemmelag.

Uten disse stjernene har DHK gode spillere i Erik Alm på venstrekant, Rutinerte Mathias Holm i målet, også har de Johannes Hippe som alltid blør for drakten. Bakover har de robuste Espen Gommerud Våg som limer igjen forsvaret sånn at evigunge Christian Spanne kan løpe inn noen enkle baller fra høyrekanten.

Elverum på sin side har fått i gang spillet mer enn tidligere. Magnus Fredriksen er mer inne igjen det etter januar pausen med lite håndball. Sigvaldi Gudjonsson er helt skadefri etter å ha slitt en del i det siste. Lukas Sandell har i det siste spilt godt, og de gangene han har hvilt så har Jonas Burud leverte like bra. Høyrebackplassen har kanskje vært en av de sterkeste posisjonen for Elverum denne våren. Tine Poklar har litt på gli igjen etter en litt svak start på vårsesongen og Søren Tau har virkelig kommet inn i forsvaret. Det blir også spennende å se om Nergaard fortsetter storspillet fra kampen mot Kolstad.

Avkast er 20:15 i Drammenshallen!

Heia Elverum!