Drammenserne ble for sterke! – Elverum

Drammenserne ble for sterke!

Drammen-Elverum. 26-23 (12-10)

Kampen var jevn i starten og begge lagene kjente litt på hverandre i starten. Etter 8 minutter var stillingen 2-2, og bakerst hos Drammen hadde Bjørkman Myhr mange redninger. Elverum klarte ikke å spille seg til gode nok sjanser innledningsvis. Etter 8 minutter med slit så kom det ett godt minutt for gjestene fra Elverum. Med tre kjappe mål så ledet plutselig Elverum 5-2. Lukas Sandell var hyppig i scoringsprotokollen i innledningen.

Drammen gikk hele 8 minutter uten scoring. Elverum ledet 7-3 etter 15 minutter av kampen. Bakerst hadde Nergaard gjort mange gode redninger, men det var kanskje det aggressive forsvarsspillet til de svarte og hvite som huskes best. Med en enorm vilje og taktisk sans så slet DHK med å gjøre mål på Elverum. Drammen hadde gjort av målene etablert og resten i ankomst/kontra.

Magnus Fredriksen gjorde sitt første mål etter han fintet seg fint igjennom etter 19 minutter. Elverum ledet på dette tidspunktet 9-6. Drammen hadde kommet mye mer med i kampen etter at deres beste spiller Gøran Sørheim kom inn i kampen etter 12-13 minutter av kampen. Sørheim gjorde en del mål selv, men var med på å dra opp tempoet mot Elverum, noe som også gjorde at hans medspillere fikk bedre arbeidsforhold i den 1.omgangen.

Drammen utlignet til 9-9 etter 23:30, og 30 sekunder etterpå så hadde DHK vendt kampen til 10-9 etter at Erik Alm satte inn en retur. Like etter økte Ola Lillelien til 11-9. Drammen og Gøran Sørheim hadde snudd kampen mot et Elverum som ikke klarte å spille seg til gode nok sjanser fremover. Drammen snudde altså 2-7 favør Elverum og 11 minutter senere ledet DHK 12-9 etter at Gøran Sørheim kontret inn enda en scoring på Morten Nergaard.

Kristian Krag Ørsted satte omgangens siste scoring og sørget derfor at Elverum gikk til pause med 12-10 til Drammen.

Det var DHK som startet best i 2.omgang. Med tre scoringer på 3 minutter så ledet de 15-11, selv om Elverum startet omgangen med en mann mer på banen. Elverum fikk nok en mulighet i overtall etter at Joakim Hykkerud ble utvist for andre gang i kampen. Den perioden endte 1-1 etter at ringreven Christian Spanne satte ett straffekast.

Etter 10 minutter av 2.omgang var stillingen 17-16 til hjemmelaget fra Drammen. Endre Langaas og Lukas Sandell hadde sørget for at Elverum igjen hadde kontakt med DHK. Bakerst hadde Nergaard gjort noen gode redninger som sørget for fornyet spenning i kampen. I stedet for å utligne så økte DHK til 19-16 etter to kjappe scoringer, og da var lagene i samme avstand som i starten i omgangen.

Jonas Burud reduserte til 18-19 etter 45 minutter etter at Elverum kjørte tempo etter en redning fra Nergaard. Like etter utlignet Burud med en flyver til 19-19. For første gang på ca 25 minutter var likt. 20 sekunder senere sørget Sigvaldi Gudjonsson for at Elverum ledet 20-19 med 12 minutter igjen av kampen. Med 9 minutter igjen var stillingen 20-20.

Elverum ledet faktisk med 2 mål, men Hykkerud og Sørheim sørget for 22-22 med fire minutter igjen. Med tre minutter igjen sørget kampens store spiller, Gøran Sørheim for at vertene ledet 23-22 med kort tid igjen. Johannes Hippe sørget for at DHK kunne ta seieren i denne kampen. Med fem mål på rappen så sørget de blåkledde at Elverum måtte dra tomhendte hjem etter en kamp som svingte veldig for begge lag. Tungen på vektskålen ble Gøran Sørheim som sørget for at DHK vant til slutt 26-23.

Nå må vi reise oss i de to siste kampene for å ha muligheten til seriegull! HEIA ELVERUM!