To serierunder igjen – gullkampen er åpen! – Elverum

To serierunder igjen – gullkampen er åpen!

...og bunnkampen er fortsatt ikke helt avgjort!

Vi går nå inn i den siste uka av sesongens Eliteserie, med to gjenstående serierunder er spenningen til å ta å føle på i en sesong som har gitt oss det meste av hva denne fantastiske idretten har å by på!

For at kampen om gullet skulle bli slik den ble var neimen ikke så sikkert når vi ringte jula inn. Selv om Elverum, Drammen og ØIF Arendal også før sesongen var tippet som de store utfordrerne til årets seriemestertittel ble det raskt klart at flere ville være med på moroa. Samtidig har denne sesongen vist at alle kan slå alle, kanskje den jevneste sesongen på mange år skal nå gå inn i den avsluttende fase og matchballenehar stått og står i kø!

Når den siste uka av Eliteserien nå går igang skiller det 12 poeng mellom 1 og 8.plass. Kampen om sluttspillplassene er heller ikke over. Kolstad som ved juletider toppet tabellen og nå ligger på 6.plass har en teoretisk mulighet for å ryke ut av topp 8 dersom de ikke sikrer poeng i de siste rundene. Det sier det meste om hvor jevnt det har vært og fortsatt er denne Eliteseriesesongen.

I bunnen er det klart at Bodø og Falk Horten må ta den tunge vegen ned i 1.divisjon, mens det kanskje overraskende for mange er Haslum som for øyeblikket innehar kvalikplassen i årets serie med sine 14 poeng. De må kjempe febrilsk den kommende uka og krysse fingrene for at Bækkelaget roter bort den sikre plassen, men med 3 poeng opp skal vinden blåse i riktig retning for Bærumslaget for å unngå kvalikkamper!

Den store kampen står selvfølgelig på toppen av tabellen. Der har Elverum, ØIF Arendal og Drammen spilt seg inn i gullkampen og de to neste rundene avgjør hvem som går ut av årets seriespill med gull om halsen.

Potensielt kan FyllingenBergen ha sjans på medalje, men gullet henger for høyt for bergenserne med en uke igjen av serien.

For gullkampen står og faller på 4 kamper!
ØIF Arendal -Drammen 13.mars
FyllingenBergen-Elverum 13.mars
Elverum -ØIF Arendal 17.mars
Drammen – Nærbø 17.mars.

Hvem som stikker av med gullet kommer an på egne resultater, men for Drammen er det også avgjørende hvordan Elverum og ØIF Arendals kamper ender.

Vi kan ta det helt enkelt:

For at Elverum skal ta gullet:

*Elverum tar gull med seier over ØIF Arendal 17.mars, dersom de vinner med 2 mål eller mer.

*Dersom Elverum kun vinner med ett hjemme mot ØIF Arendal vil kampen mot FyllingenBergen teoretisk sett kunne påvirke Elverums gullmuligheter. Dersom Fyllingen og ØIF Arendal i neste runde vinner med tilsammen mer enn 35 mål. Det vil utligne Elverums favør på målforskjell mot ØIF Arendal og når det står likt mellom lagene innbyrdes vil gullet avgjøres på målforskjell.

*Elverum kan også ta gullet ved uavgjort mot ØIF Arendal. Da må i tillfelle Arendal tape mot Drammen og Elverum slå Fyllingen borte.

 

 

For at ØIF Arendal skal ta gullet:

*ØIF Arendal tar gull med seier mot Elverum i siste kamp.

*Dersom ØIF Arendal slår Drammen vil ØIF Arendal ta gull ved uavgjort mot Elverum. Etter innbyrdes oppgjør.

*ØIF Arendal kan ta gullet om Elverum kun vinner med ett. Da må i tillfelle Elverum tape mot Fyllingen. Samt at Fyllingen og ØIF Arendal tilsammen må vinne med 35 mål mot henholdsvis Elverum og Drammen.

For at Drammen skal ta gullet:

*Drammen tar gullet de vinner mot Nærbø og følgende skjer: Elverum taper mot Fyllingen, og Elverum og ØIF spiller uavgjort. Samtidig må Drammen slå ØIF Arendal. Da vil Drammen stå igjen med seier i innbyrdes-tabellen. Med 6 poeng mot ØIF Arendals 3 og Elverums 3.

Det er altså litt av en serieinnspurt som står på trappene. Alt kan skje i toppen og håndballdramaet som venter den kommende uka har vi knapt sett maken til i Eliteserien!

Ingen kan påstå at norsk håndball er kjedelig! For her venter tidenes innspurt i #norgestøffesteliga

Om du ikke har sikret deg plass på tribunen til de siste serierundene begynner det å haste! Siste seriekamp og seriefinalen mellom Elverum og ØIF Arendal 17.mars har allerede 1700 solgte billetter!

Velkommen inn i den siste serieuka! #SammenForElverum