Elverum jakter poeng i gullkampen borte mot FyllingenBergen – Elverum

Elverum jakter poeng i gullkampen borte mot FyllingenBergen

Årets siste bortekamo i Eliteserien!

Årets siste bortekamp i serien er ikke av den enkle sorten for de svarte og hvite fra Elverum. Guttene til Michael Apelgren setter seg på flyet, der møter de et formsterkt FyllingenBergen som trenes av Andreas Gjeitrem og Fredrik Ruud. Gjeitrem er en klok trener som tør å si hva han mener og flagge lagets ambisjoner på et helt annet nivå enn hva resten av trenerne i serien tør. I tospann med Ruud har de fått skikkelig sving på Fyllingen denne våren. Med sterke seiere over blant annet Drammen og ØIF Arendal på hjemmebane så blir det en tøff oppgave i den nest siste serierunden.

Før denne runden kan Fyllingen ta igjen Drammen om de vinner sine to siste og Drammen taper sine to siste kamper. Bak Fyllingen ligger Runar bare to poeng bak de gule fra Bergen, det vil si at kampen mot Elverum er veldig viktig for Fyllingen. Med seier er de langt på vei til den viktige topp 4 plasseringen som gir hjemmebanefordel i kvartfinalen, som skal spilles av best av tre. Elverum kan både tape og fortsatt ha muligheten til å ta gull. Uansett hvordan kampen på onsdag ender så spilles det om seriegull i Terningen på søndag. Men, ved seier og at Arendal mister poeng så holder det med U i siste kampen, derfor er det viktig med en seier i Bergen. En annen ting som spiller inn på motivasjonen må være at det er veldig lenge siden Elverum har tapt med så store sifre i en seriekamp i Norge. Derfor vil nok guttene gjøre alt de kan for å spille på seg bedre selvtillit i kampen i Framohallen.

Et lag som Fyllingen har en rekke gode spillere, men om vi skal trekke frem en spiller som virkelig har imponert i år så er det Tord Vårdal. Keeperen startet året som 2.keeper i serien, men etter en rekke gode kamper så har Vårdal tatt over rollen som førstekeeper fra Ilic som ble hentet fra Falk før denne sesongen. Fyllingen har en sterk keeper duo som kanskje en er en av de beste i ligaen.

En spiller som Mario Matic er selve hjernen i laget. Matic har en enormt god håndballhjerne som gjør at han som oftest er sist eller nest sist i alt Fyllingen foretar seg. Matic er kanskje den viktigste grunnen til at Fyllingen spiller 7 mot 6 veldig ofte i sitt spill. Så spørs det om de tør det ettersom Elverum har Nergaard til å kaste ballen i det tomme målet. Nergaard bommet sist mot i stortapet mot DHK, men kapteinen til Elverum pleier å være ekstremt sikker i de situasjonene.

De som kanskje har imponert mest med Fyllingen i år er de unge spillerne som Gjeitrem og Ruud har utviklet gjennom sesongen. Leander Seime og Jonas Hauggjerd har tatt store steg og er spillere som gjør at Fyllingen kanskje har enda bedre bredde enn hva de hadde forestilt seg før sesongen. I tillegg har Kasper Gudnitz levert varene fra sin høyreback. Dansken som forlater Fyllingen etter denne sesongen er lagets toppscorer med 89 mål i årets sesong.

Fyllingen har også veldig etablerte spillere i Iben Hvidtsen, Fredrik Mossestad og Andreas Ungesson som kan gjøre onsdagen sur for Elverum. Det blir en tøff oppgave for Elverum som har en skadefri stall å sende over fjellet. Kampen har avkast 18:00 på onsdag. Vi går selvsagt for to poeng, men vet at dette er en fryktelig tøff bortebane som gjør at vi må være på vårt beste for å ha muligheten til å vinne.

Kampen kan ses på Østlendingen sine sider. HEIA ELVERUM!!!