Elverum seiret over Fyllingen etter effektiv 2.omgang – Elverum

Elverum seiret over Fyllingen etter effektiv 2.omgang

Fyllingen-Elverum 28-35 (15-14)

Det er vertene som kaster igang oppgjøret i Framohallen og Fyllingens Gudnitz setter kampens første mål Morten Nergaard.

Magnus Fredriksen varter opp med underarm på første mulighet og dundrer ballen inn til utligning, tydelig klar for å gjøre sitt for seier.

Det er Fyllingen som tidlig får muligheten til å dra ifra gjestene fra Østerdalen. Går opp til 2-1, men selv om Elverum slurver i to angrep på rad klarer ikke bergenserne å skape rommet fra start, men Fyllingen jobber bra i forsvar og Elverum sliter med å komme forbi. Helt til Lukas Sandell vinner ei straffe som Alexander Westby setter kontant i kassa 2-2!

Mossestad snapper ball og drar på, da kommer han alene mot Morten Nergaard og igjen er der Fyllingen som leder an fra start, men Sandell utligner raskt for Elverum 3-3 i der klokka viser 8:30 i Framohallen.

Sandell jobber iherdig både framover og bakover innledningsvis. Det hindrer bergenserne å få taket de ønsker og Elverum henger på til tross for noe slurv innledningsvis.

På stillingen 5-6 er Elverum for første gang i ledelsen og det er Sandell igjen som leverer og sender Elverum i ledelsen etter 12 minutter. Nærmest halvspilt av 1.omgang er og det er forsvarene hos begge lag som først og fremst har gjort en god jobb.

Sandell mot Fyllingen er så langt fasit når svensken banker inn 7-9 ledelse til Elverum, 5 av 9 mål etter halvspilt 1.omgang og en fortjent hvile på Sandell. Ut kommer Burud som ikke vil være dårligere og banker inn 8-10 til Elverum. Så kommer kampens første 2.minutter til Kristian Ørsted som er litt voldsom med Matic!

Det er angrepene som har tatt over kampen nå og keeperne har fått mer å jobbe med i begge ender. Plutselig var det 12-11 til Fyllingen og i mål for Elverum står nå Emil Kheri Imsgard som skal stå imot Fyllingens forsøk på å ta over kampen.

Simen Holand Petterden blir meid ned på en kontring av Inge Aas Eriksen som må ut med 2 minutter og Elverum får straffe. Men Westby klarer ikke få ballen forbi Fyllingenkeeperen denne gangen det er 12-12 etter 24.minutter.

Fyllingen tar første timeout med 4 minutter igjen, samtidig kommer Sandell inn igjen for Elverum. Fyllingen er ikke spesielt gira på å holde noe høyt tempo i kampen, men Gudnitz har fått godt rom likevel og fortsetter å score for bergenserne. Når Weideman i tillegg legger på til 15-13 er det Fyllingen som kan gå i garderoben med ledelse etter en redusering til 15-14 av Simen Holand Pettersen på straffe.

Elverum utligner raskt i 2.omgang, og jaget mellom magene fortsetter. Men nå er det Elverum som snur kampen og 10 minutter ut i 2.omgang er det Elverum som er i ledelsen 18-20. Imsgard redder og Fredriksen øker til 18-21. Det tvinger fram timeout hos bergenserne.

Så får Poklar 2.minutter i det Fyllingen reduserer til 21-22, med et drøyt kvarter igjen å spille. Men Elverum holder unna når også Mossestad får 2.minutter etter å ha felt Elverum i kontringsfasen. Det blir også straffe som Holand Pettersen setter til 21-24.

Elverum fortsetter å holde trykket oppe, øker til 22-26 og ny 2 minutter til Fyllingen. Denne gangen på Iben Hvidsten sitte på benken litt. Og Elverum kontrer på. Westby setter 22-27 i det det står igjen 10 minutter å spille og Fyllingen tar ibruk sin siste timeout. Det hindrer ikke Westby for å nok engang løpe fram å sette 22-28. Elverum har et godt grep om kampen, nå som Fyllingen tar ut keeperen for å holde trykket oppe og Elverum ligger langt framme i forsvar.

Sigvaldi Gudjonsson setter 22-29, og rekker knapt hjem før han igjen kan klinke ballen i motsatt ende til 22-30. Fyllingen reduserer til 23-30 og er fullt lag. Men spiller 7 mot 6 i angrep og sliter med å forsere et potte tett Elverums-forsvar. Som igjen får tak på ballen og øker til 23-31.

Jaget vare fortsetter å Fyllingen forsøker desperat å henge på men inser at håpet om å ta poeng her blir for vanskelig. Det ender 28-35 i Framohallen.

Dermed blir poengene med hjem til Elverum der ny og avgjørende seriefinale går av stabelen på søndag kl 18:00 mot ØIF Arendal i Terningen Arena.

Kveldens toppscirer for Elverum ble Simen Holand Pettersen med 8 mål. Resten av kampstatistikken finner du her https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=6792273

Nå går vi for gull på søndag! Sikre seg plass for årets seriefinale nå!