Mads har ordet – «Den hvite veggen» – Elverum

Mads har ordet – «Den hvite veggen»

Søndag skal Eliteserien 2018/2019 avgjøres. En ren duell mellom de to beste lagene i Norge. En duell mellom Norges beste supporterklubb (Taiga’n) og Norges nest beste supporterklubb (Svermen). En duell mellom to klubber som ønsker å ha tronen i norsk håndball. Kan det bli bedre?

Gullkampen i Terningen Arena kommer til å inneholde enda mer enn jeg nevner over. Hvis ikke sportsjournalister kjenner sin besøkelsestid på søndag kveld, vet jeg ikke helt hva vi i norsk klubbhåndball kan gjøre for å få de til arenaene våre. Men det er ikke det jeg ønsker å skrive om nå.

Jeg ønsker å fortelle hvor mye du som sitter på tribunen faktisk kan bidra med for at vi i Elverum Håndball kan løfte pokalen og kalle oss seriemestere på søndag. Det er nemlig en hel del!

Som spiller husker jeg godt kampene borte mot Elverum. Man gledet seg ikke, men samtidig ville man aldri i verden byttet det bort. I en hel omgang sitter man foran en gjeng gale supportere som sørger for at alt du sier aldri når ut til dine lagkamerater. Det er irriterende, men også veldig fett! Før kampen synger hele arenaen «Optimist», og det gjør faktisk bortelagets spillere til optimister også – helt til Morten Nergaard og Magnus Fredriksen knuser optimismen utover i første omgang…

Deretter, når målene renner inn bakover og bortelagets trener må legge det grønne Time Out-kortet, det er da Terningen-magien virkelig når et nytt nivå. Over 2.000 elleville personer står og klapper i takt, jubler, ler og bare gleder seg over hjemmelagets prestasjoner. Som spiller for bortelaget glemmer du å følge med på det treneren sier i noen sekunder. Du bare titter rundt i arenaen. Og over alt står det hvitkledde mennesker som ikke ønsker at du skal vinne. Det er en spesiell følelse, og man blir faktisk litt misunnelig på disse «bortskjemte» Elverum-spillerne som har hele denne hvite veggen med seg.

Så blir det pause. I garderoben er man ganske fornøyd likevel, for man ligger kanskje ikke så langt bak. Noen ganger leder man også til pause. Mot Elverum. I Terningen Arena. Publikum har ikke vært så høylytte de siste fem minuttene før pause. Det er deilig. Du hører at «Optimist» spilles inne i arenaen, og optimismen stiger i deg selv også.

Når andre omgang starter begynner også nervene å komme. «Kan vi slå Elverum i dag…!?» Svaret kommer kjapt fra Apelgren, Tau og Sandell: «Nei, det kan dere ikke!» Elverum har bestemt seg. Publikum har bestemt seg. Elverum taper ikke denne kampen. Midt inne i den hvite veggen hører du den klin gærne radioreporteren som snart får hjerteinfarkt. På sponsortribunen har kaffepausen sørget for at energien er elektrisk. Optimismen forsvinner, det samme gjør Elverum i målprotokollen. «Gøy på landet» spilles mens den hvite veggen synger av full hals. Sluttsignalet går og fasiten er klar: Nei, dere kunne ikke slå Elverum i dag heller.

Dette ønsker jeg også at Arendal sine spillere skal føle til søndag. Jeg oppfordrer deg som tilskuer til å ta på deg Elverum-drakta eller en hvit genser. Ta med bjeller og trommer – og sørg for at stemmebåndet er varmet opp. Sammen med spillerne og trenerteamet skal den hvite veggen sørge for at seriegullet blir i Elverum!

God kamp!

Mvh Mads Fredriksen

Daglig leder, Elverum Håndball

#sammenforelverum