Seriefinalen står for tur! Søndag barker Elverum og ØIF Arendal sammen i kampen om gullet! – Elverum

Seriefinalen står for tur! Søndag barker Elverum og ØIF Arendal sammen i kampen om gullet!

Det er duket for seriefinale i Terningen Arena på søndag når Arendal tar turen til Elverum for å kjempe om gull. Lagene har etter 21 serierunder like mange poeng, men Arendal har Elverum på innbyrdes hvis det ender med uavgjort søndag kveld. Vinneren av kampen vinner serien og det gir hjemmebanefordel i sluttspillet.

Arendal vant som kjent første kampen mellom lagene i januar etter at lagene byttet på å lede hele kampen. Elverum hadde muligheten til å sikre seg en uavgjort, men de svarte og hvite kastet bort den siste muligheten. Etter den kampen gikk Arendal på noen smeller, men har de siste kampene imponert med gode resultater. Sist runde slo de DHK komfortabelt hjemme i egen hall, i en kamp der unggutten André Kristiansen stengte buret for Marinko Kurtovics lag.

 

Arendal har tidligere vunnet serien ved to anledninger, men de siste sesongene har arendalittene sett at det er Michael Apelgren og Elverum som har stukket av med gullet. Kurtovic som tidligere har ledet de til gull er nok sulten på å gjenta dette søndag kveld. Ikke bare spilles det om en av de gjeveste titlene i Norge, men det er også veldig viktig å sikre seg hjemmebanefordelen i sluttspillet. I tillegg får man velge lag først i kvartfinalen.

 

Arendal har en rekke gode spillere. Det kan nevnes at Arendal har rustet skikkelig opp for den siste halvdelen av sesongen. Inn har den rekorddyre signeringen, Herman Vildalen kommet. Vildalen er fra området og har kommet hjem for å skyte Arendal til titler. Mye press hviler på skuldrene den unge bakspilleren. I tillegg har Josip Vidovic hatt en forrykende vårsesong. Kroaten som er selve motoren i Arendal har ofte vært tungen på vektskålen for Arendal denne våren. Vidovic avgjorde kampen hjemme mot Haslum, en kamp der Arendal slet lenge.

 

På venstrekant har Arendal det beste kantparet i Norge. Elverums tidligere spiller André Lindboe er sørlendingenes toppscorer i serien så langt, med ett mål mer en høyreback Sondre Paulsen. Lindboe er for første gang etter overgangen fra Elverum tilbake igjen i Terningen Arena. I forrige seriekamp var Lindboe en av Arendal viktigste spillere og det er vel ikke ukjent at Lindboe bare blir bedre og bedre når våren nærmer seg. Om Lindboe ikke har dagen så har de lovende Olaf Hofstad som kan komme inn.

 

Arendal spiller som oftest 5-1 med Vidovic foran i forsvaret, og de er veldig sterke i fireren i midten. Dessverre for Arendal ryktes det at Kenny Ekman er ute med skade, men de har fortsatt sterke Eirik Heia Pedersen og Jesper Munk som kan rydde opp bra bak der. En annen spiller som har imponert denne sesongen er svenske Martin Lindell. Svensken slet litt i starten med skader og litt lite tillit, men har nå vist seg å være en veldig god spiller for fjorårets sluttspills finalist. Arendal har fått en fantastisk bredde i troppen sin, og de har kanskje den aller største bredden med høyrehendte kant- og bakspillere i eliteserien. Derfor blir det også viktig for begge lag at de klarer å disponere mannskapet best mulig i denne kampen.

 

For Elverum er det fortsatt litt usikkert om Søren Tau blir klar etter sykdom. Dansken spilte ikke kampen mot Fyllingen i forrige runde, men det gjorde at Kristian Ørsted fikk mye tillit, en tillit som han benyttet godt. Det er tøff kamp om plassene for Elverum om dagen med mange spillere som har lyst til å bidra for søndagens verter.

 

Det blir spennende å følge kampen om seriegull på søndag klokken 18:00 mellom de to beste lagene i seriespillet. Det er ventet mange folk i hallen og stor stemning. Vi oppfordrer deg til å kle deg i fargene til det laget du heier på, i tillegg håper vi du er med på å skape magisk stemning i hallen.

Vi går for GULL!!! HEIA ELVERUM!