Rasmus Boysen klar for Elverum: -«Jeg har savnet å bo i en ny, der håndballen er sport nummer én!» – Elverum

Rasmus Boysen klar for Elverum: -«Jeg har savnet å bo i en ny, der håndballen er sport nummer én!»

Klar for å ta Elverum og norsk håndball med storm!

Rasmus Boysen har signert en 2-årskontrakt med Elverum fra kommende sesong. Vi har tatt en prat med Elverums ferskeste tilskudd til neste sesongs tropp.!

 

Rasmus Boysen, du velger nå å skrive under en 2 årskontrakt med Elverum Håndball. Hva er det som får deg til å velge nettopp Elverum?

– Jeg har alltid drømt om å spille i utlandet! Så på tross av at jeg hadde flere muligheter for å spille for klubber i den danske ligaen neste sesong, var min førsteprioritet å ta et «utenlandseventyr». Jeg har vært i kontakt med Elverum Håndball tidligere i karrieren, og har fulgt klubbens flotte utvikling fra sidelinjen. Så når Elverum viste interesse, ble det fort min førsteprioritet. Jeg har hørt veldig mye bra om laget, Michael Apelgren og i det hele tatt om håndballbyen Elverum fra tidligere og nåværende lagkamerater. Jeg tror på at dette er det riktige skrittet i min karriere, for å utvikle meg ytterligere.

 

«Elverum henter ny forssvarssjef!»

 

Du har solid bagasje fra Dansk Topphåndball. Hva har du å bidra med inn i Elverumstroppen tenker du selv?

– Jeg håper at jeg kan bidra med masse erfaring, fight og aggressivitet. Jeg er en meget dedikert spiller, som alltid gir 100% og går foran i både trening og kamp, og har gradvis prøvd med på mye i min karriere.

 

26 år og mulighetene ligger foran deg. Hva er framtidsplanen til Rasmus Boysen?

– Først og fremst kommer jeg til Elverum for å vinne titler og levere store resultater i Europa. Jeg håper at jeg kan utvikle med ytterligere i Elverum, at klubben fortsetter sin utvikling og at jeg kan spille på et høyt europeisk nivå de neste sesongene.

 

Hva er dine største styrker som bakspiller?

– Min største kompetanse ligger helt sikkert i mitt forsvarsspill. Jeg er veldig sterk i mann-mann situasjoner og er god til å lese spillet. Offensivt har jeg et hardt skudd, er allsidig og kan spille i alle bakspillerposisjoner. I tillegg har jeg en styrke i kontringsspillet.

 

Har du vært i Elverum tidligere og du fått se hva for eventyr du nå begir deg ut på?

– Jeg har ennå til gode å komme til Elverum, men jeg håper at jeg får anledning til å komme å se en sluttspillkamp senere denne sesongen. Jeg har til gjengjeld sett mange av klubbens kamper på TV/ stream, og det virker som en imponerende hjemmebane med en flott kulisse. Jeg hadde også en gledelig fornøyelse av å se Skjern mot Elverum i Champions League forrige sesong, hvor Taiga’n styrte hele hallen. Det var jeg meget imponert over!

 

Du blir allerede omtalt som Elverums nye forsvarssjef, er du klar til vise oss hva du er laget av?

– Det er jeg helt bestemt. Som tidligere nevnt har jeg alltid hatt min kløkt i forsvaret, og jeg går alltid først og bruker min fysikk.

 

Du drar nå fra flatt land og lite snø, til Elverums dype skoger. Hva for forventinger har du til din nye klubb og byen du kommer til?

– Jeg har savnet å bo i en ny, der håndballen er sport nummer én! Det opplevde jeg for alvor når jeg spite i Skjern, og det gleder jeg meg til å oppleve igjen. Jeg har hørt mye godord om den store oppbakkingen som spillerne får i Elverum Håndball. Så jeg ser virkelig fram til å oppleve min nye hjemmebane. I tillegg elsker jeg flott natur, og det vet jeg at Norge er en garanti for!

«Jeg hadde også en gledelig fornøyelse av å se Skjern mot Elverum i Champions League forrige sesong, hvor Taiga’n styrte hele hallen. Det var jeg meget imponert over!»

 

Hva tenker du er den største forskjellen på Ribe Esbjerg og dansk håndball sammenlignet med Elverum?

– I Esbjerg står herrehåndball i skyggen av fotball, ishockey og damehåndball. I Elverum er håndball nummer 1! I Ribe-Esbjerg spiller vi hard fysisk håndball uten spesielt høyt tempo, mens Elverum i mine øyne spiller en mer severdig og hurtig håndball. Ut over det er det mange likhetstrekk mellom håndball i Danmark og i Norge synes jeg selv. Derfor tror jeg også på at jeg fort kan integrere meg på laget og i ligaen!

 

Vi vet du har god innsikt i hva som skjer i og rundt håndballverden. Hva tror du om Elverums sjanser til å nå Champions League også kommende sesong, og hva ville det bety for deg?

– Jeg tror og håper at Elverum har veldig gode sjanser for å nå Champions League også kommende sesong. Elverum har gradvis over mange år bevist at de er best når det gjelder- i sluttspillet! Så jeg er evig optimist. Det vil bety enormt mye for meg. Jeg har spilt EHF Cupen tidligere, men står fortsatt uten spill i Champions League. Det har alltid vært min store drøm!