Slik blir sesongens Eliteserie-sluttspill spilt! – Elverum

Slik blir sesongens Eliteserie-sluttspill spilt!

Velkommen til årets sluttspill!

Etter 22 beinharde serierunder i kampen om å bli årets seriemester, står vi nå ovenfor sesongens avslutningsfinale!

Cupen er over, Seriespillet er over, nå venter sluttspillet! De 8 beste lagene i årets Eliteserie skal ut i kampen om å bli årets sluttspillmestere. Posisjonen Elverum har hatt de siste 7 sesongene!

Sluttspillet har blitt det sikreste vårtegnet, hvertfall for den som lever og ynder for håndball eller hører til i Innlandet. Det er kanskje ikke så rart, det er sluttspillet som er den ultimate avslutningen på en knallhard sesong. Det er her den gjeveste premien ligger og det er her vi virkelig får blod på tann når lagene barker sammen gang på gang i kampen om å skille klinten fra hveten!

Årets sluttspill er på ingen måte noen unntak! Nå har det til og med blitt enda mer råskap, pakket inn i de 2 neste månedene skal de spilles opptil 13 runder for å kåre en vinner!

Nytt av året er enda flere kamper, mer følelser og mer slit! Årets sluttspill for herrene spilles slik:

Kvartfinale: Best av 3 kamper
Semifinale: Best av 5 kamper
Finale: Best av 5 kamper!

Hvem møter hvem?

Vinneren av sluttspillet får den høyest rangerte E-cup-plassen. Elverum har vunnet de sju siste sluttspillene, de to siste med ØIF Arendal som finalemotstander. Det er neppe tilfeldig at de samme lagene møttes til seriefinale for bare en drøy uke siden.

I kvartfinalene valgte ØIF Arendal Nærbø og Elverum valgte Bækkelaget. Drammen valgte Kolstad og da ble det Runar mot FyllingenBergen i den siste kvartfinalen.

Etter kvartfinalen står vi igjen med følgende lag som skal ut i semifinale. Elverum, ØIF Arendal, Kolstad og FyllingenBergen. Der Elverum har hjemmebanefordel mot FyllingenBergen og ØIF Arendal har hjemmebanefordel i sin semifinaleserie mot Kolstad.

Kampene skal avgjøres!

I kvartfinalene spilles det best av tre kamper. Best plasserte lag fra Eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7m-kast. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet to kamper.

I semifinalene og finalene spilles det best av fem kamper. Best plasserte laget fra Eliteserien har hjemmekamper i kamp 1, kamp 3 og eventuelt kamp 5. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet tre kamper.

Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes. Semifinalene begynner 24. april.

Terminlista

Foreløpig oppsett: Semifinale 1: 24. april, semifinale 2: 27. og 28. april, semifinale 3: 1. mai (og kanskje 2. mai), semifinale 4: 4. og 5. mai, semifinale 5: 7. og 8. mai. Finaledatoer: Finale 1: 11.–12. mai, finale 2: 14.–15. mai, finale 3: 18.–19. mai, finale 4: 22. mai, finale 5: 29. mai.

Datoene i sluttspillet kan justeres ut fra TV-kamper, antall kamper i hver runde i sluttspillet eller andre forhold.

Umulig å gå glipp av!

Sluttspillet er vårens vakreste eventyr og byr på alt du kan tenkte deg av dramatikk, magi og følelser! Det er ingen tvil om at din tilstedeværelse har enorm betydning for produktet og skaper en ramme vi kan være stolte av! Elverumsgutta selv mener din tilstedeværelse kan være direkte avgjørende for resultatet, de elsker trøkk på tribunen både borte og hjemme og gir alltid det lille ekstra med supporterne i ryggen!

Slik bygger vi Elverum Håndball, slik viser vi at vi står #sammenforelverum og slik kan vi ta stolt si at vi har bidratt med vårt til #NorgesTøffesteHåndballshow!

Sikre deg billettene til første semifinale mot FyllingenBergen i dag! Klikk her!

Velkommen til sluttspillet 2019!