1.kvartfinale i sluttspillet: Bækkelaget gjester Terningen på onsdag! – Elverum

1.kvartfinale i sluttspillet: Bækkelaget gjester Terningen på onsdag!

Kampen om "bøtta" starter nå!

Etter seriespillet var ferdig for litt over en uke siden er det nå duket for sesongens siste del. Sluttspillet står for tur, og det er laget som ble nummer 8 i serien som kommer til Terningen Arena. Bækkelaget som trenes av Tom-Eirik Skarpsno skal kjempe om semifinale mot Apelgren og Elverum. Lagene har møttes tre ganger tidligere denne sesongen. I første kampen var BSK det beste laget, men Elverum klarte så vidt å berge en uavgjort etter at de satte en straffe i siste sekund.

I cupkampen som ble spilt i Oslo var det et for dagen meget godt Elverum som utklasset Bækkelaget. Bakerst sto kaptein Morten Nergaard frem da han sørget for at de hvitkledde kunne juble for en plass i Oslo Spektrum. I den siste kampen var det veldig jevnt til det sto igjen 7-8 minutter. Da hadde Elverum malt i stykker BSK og de sikret seg to viktige poeng i serien.

Det er altså to jevne lag som møtes i Terningen Arena på onsdag i den første av best av tre serien i sluttspillet. Etter 2 av 3 jevne kamper er det stor spenning rundt denne kampen. Kan BSK ta seg videre på bekostning av Elverum eller vil Apelgren være hakket bedre på benken enn Tom-Eirik Skarpsno og dermed ta Elverum til en semifinale? Vinneren av kampen vil ha en enorm fordel med seg videre i sluttspillet, det er derfor svært viktig med en god start.

Selv om BSK så vidt knep den siste sluttspillplassen så er det et lag som oser av kvalitet. BSK har toppscorer Emil Sundal i sin tropp. Sundal har en fryktet venstreslegge som har banket inn 156 mål i årets seriespill. Ingen andre var i nærheten av osloguttens målfrekvens og han hadde hele 31 mål mer enn neste mann på lista. Sundal som kun har spilt i BSK er kanskje den viktigste spilleren til BSK.

Danmarksklare Fabien Sandven er også en spiller som vil gjøre livet surt for både Elverum og Taigaen på onsdag. Unggutten som har en rekke år bak seg i eliteserien er nå klar for Nordsjælland fra neste sesong. Sandven er en temposterk bakspiller som har et godt håndballhode. Med enda bedre fysikk kan han fort være en spiller som kan være aktuell for landslag i fremtiden.

Bakerst har BSK variert veldig denne sesongen, men i siste del har evigunge Henrik Ruud Tovås funnet frem tilbake til gamle kunstner. Målvakten som tidligere har vært i både Haslum og Tyskland er en rutinert og bevegelig målvakt som har et høyt toppnivå. I tospann med Nikolai Wiig så er det en bra målvakts duo i klubben som spiller i gule drakter.

Laget har som Tom-Eirik Skarpsno sier spilt best mot de beste lagene, så det er et Bækkelaget som vet at de kan utfordre Elverum på onsdag. Elverum har brukt uken godt etter at seriegullet røk med minst mulig margin mot ØIF Arendal. Det blir uten tvil en spennende match i Terningen Arena på onsdag. Elverum stiller med skadefri tropp og det er en revansjelysten gjeng som kommer til å løpe ut på banen for å kjempe seieren.

Vi har trua på seier! HEIA ELVERUM!