Vi tar temperaturen på Bækkelagets trener inn mot kvartfinalene mot klubben fra Oslo øst. – Elverum

Vi tar temperaturen på Bækkelagets trener inn mot kvartfinalene mot klubben fra Oslo øst.

Onsdag braker det løs med sluttspill!

Hei Tom-Eirik, endelig står sluttspillet for tur. Hva forventer du deg av siste del av sesongen?

-Sluttspillet har aldri vært en tradisjon i Norge før de siste 3-4 sesongene, men det har vært en suksess. Det er de tøffeste kampene, de beste arrangementene og da alt skal avgjøres. Vi forventer oss veldig tøffe, men fair kamper mot Norges beste lag på papiret. Det blir først og fremst gøy, og vi har tidligere spilt bra mot Elverum, så vi håper på å gi de skikkelig kamp. Ingen går til sluttspillet for å ryke ut i kvarten. Vi lover en real fight både i skogen og i Oslo.

Dere vippet fram og tilbake mellom sluttspill og kvalikplass på tampen av serien. Hvordan beskriver du følelsen av at dere kapret siste sluttspillplass?

-Vi har variert alt for mye denne sesongen. Ikke klart å spille på vårt best nivå nok ganger. Det positive er at vi har spilt best mot de beste lagene. Og vi har vært best under press, særlig når det gjaldt som mest på slutten.
Ambisjonen var sluttspillet og det var en god fight mot bl.a Halden TH. Tross alt er ganske bra lag som ikke fikk leke på slutten. Det viser vel at Norsk håndball har tatt noen steg. Så svaret, må vel til slutt bli at vi var veldig fornøyde med å forlenge sesongen med et par heftige kvartfinaler. Nå håper vi å forlenge den med semifinaler også.

Når sluttspillet var kapret, var det klart. Dere møter Elverum til inntil 3 tøffe kamper om å komme i semifinalen. Hva tenker du om motstanderen dere nå står ovenfor?

-Det var vel forventet at ØIF etter å ha gått på noen blemmer tidligere år mot BSK i sluttspillet skulle velge Nærbø. Og Elverum pleier å stille med bra publikum i Oslo. Men tøffere motstand kan vel man ikke begjære i Norge. De har de beste spillere og den beste tradisjonen i sluttspillet. Kanskje den beste enkeltspilleren gjennom årets sesong. (lar den henge i lufta) Pluss et bredt mannskap som kan spille på mange strenger. Men Elverum kan ikke bruke fler enn 7 stk de heller om gangen. Skjedd større ting enn at de ryker mot de gule. Alt å vinne for oss.

Bækkelaget har ved to anledninger i serien stått nære ved å ta begge poengene fra Elverum. Hva skal til for at dere skal klare å sende Elverum ut i kvarten?

Vi har som sagt spilt våre beste kamper mot de beste. Årets beste resultat var kanskje uavgjort i Terningen før jul. Da hadde vi i tillegg seieren i lomma. Det viser at Elverum må være på topp og får vi en sjans så skal vi utnytte det. Et par tre ting som blir avgjørende: 1. Vi må henge med på målvaktssiden, ca antall redninger som Morten så er vi der 2. Stå imot den fysiske duellen. I Nordstrand Arena blir vi straffet siste 5 min når vi går litt tomme for krefter. 3. Vi må få kampen på våre premisser med tanke på tempo og speed. 4. Stå imot Elverums ankomstfase, der er de giftige.

Dere møter den regjerende sluttspillmesteren i kvarten. Hva er deres største fordel når oppgjøret nå går av stabelen tenker du?

Elverum har jo gode tradisjoner for sluttspillet. Men den største fordelen er at de har det beste mannskapet. Tradisjon for å ha mange gode spillere og strenger å spille på. Forvalter treneren det rett blir det ofte titler. Pluss at interessen og stemningen i Terningen hjelper på så klart.

En fantastisk ramme er i ferd med å bygge seg opp rundt det norske sluttspillet. Hvilket forhold har du til sluttspill og det at vi legger det største til sist?

Det er konge at det blir mange fete kamper på slutten. For min del gjerne best av 5 i kvarten også. 14 lag i ligaen og kun 1 ned. Slik at flere klubber har muligheten til å stabilisere seg i eliten. Slik at vi får enda flere kule kamper. At e beste møtes til slutt som et høydepunkt er også veldig bra. Kampene vi lever av å skape stemning rundt. Men jeg har ikke annet sluttspillet siden det ikke var det viktigste å vinne så har en jobb å gjør der.

Om du allerede nå skulle tippe. Hvilke lag går videre til semien i årets sluttspill og hvem tror du står i årets finale?

Favorittene er jo de 4 beste fra ligaen. Holder allikevel Fyllingen som en liten outsider i den siste kvartfinalen. I best av 5 i semi og hjemmebane fordel må vi jo tro at det blir rødt mot hvitt igjen. Det er mitt tips. Vi sees onsdag, vi gleder oss!

Elverum -Bækkelaget onsdag 27.mars kl 18:30 i Terningen Arena!