Elverum sikret første sluttspillstikk etter storseier mot Bækkelaget! – Elverum

Elverum sikret første sluttspillstikk etter storseier mot Bækkelaget!

Elverum-Bækkelaget 41-24 (19-10)

Det var en spillesugen gjeng fra Elverum som satte sitt preg på kampen allerede fra start i Terningen Arena onsdag kveld. Etter at seriegullet røk var revansjelysten stor hos Magnus Fredriksen og resten av laget. Fredriksen som har vært god i årets sesong satte inn hjemmelagets første mål. Anført av han og Tine Poklar tok Elverum kommandoen i kampen.

Elverum ga virkelig ikke noe til borte laget denne kampen. Etter e fin start fortsatte hjemmelaget med sitt gode spill, og bakerst hadde Nergaard en veldig god dag for vertene. BSKs storskytter Emil Sundal fikk virkelig merke det. Nergaard reddet både skudd fra distanse og skudd fra straffemerket fra eliteseriens soleklare toppscorer.

Med redninger bak fikk Elverum også vist frem sin gode kontringshåndball. Sigvaldi Gudjonsson, som også ble toppscorer denne kampen, bøttet inn med mål for de svarte og hvite. På motsatt kant satte også Westby inn de ballene han skulle. I tillegg hadde Lukas Sandell en mye bedre dag på jobben i dag enn han hadde sist serierunde.

En annen ting som gjorde at Elverum stadig rykket ifra var at Elverum rullerte godt på laget. Spillerne som kom inn var spillesugne og klare for å fortsette den gode jobben som var lagt ned. Elverum fortsatte å kjøre over gjestene fra hovedstaden, og til pause sto det hele 19-10 på resultattavla i Terningen Arena.

Og det ble ikke noe mindre hesblesende etter hvilen. For kampen foregikk til tider i et vanvittig tempo. 2. omgang var ikke mer enn sju minutter gammel da Elverum økte ledelsen til 13 mål for første gang, da Jonas Burud dundret inn Elverums 27(!) mål for kvelden. På det tidspunktet hadde BSK-mannskapet karet seg opp på 13 mål. Kampen var i realiteten avgjort, men Elverum hvilte ikke av den grunn.

Etter en stund valgte Apelgren igjen å rullere mye på laget. Elverum ledet på det meste med 15 mål i denne perioden og spørsmålet var egentlig bare hva resultatet skulle bli. BSK hadde også begynt å se mot semifinale 2 som spilles i Oslo på søndag.

Selv om Elverum ledet stort var det grunn til dramatikk på slutten. Egil Holmstad lei at Simen Holand Pettersen satte inn ball på ball en periode. Totningen satte inn en tøff takling og Elverum-spilleren fløy høyt, datt forkjært og så ut til å pådro seg en skade i venstrehånda. Unggutten kunne ikke spille mer denne kvelden, men Elverum håper at Pettersen blir klar til bortekampen mot BSK. Egil Holmstad på sin side måtte innse at kampen var over for hans del da dommeren dro fram det blå kortet og sendte BSK-spilleren i garderoben. Dermed blir det også sendt inn rapport på Holmstad, som garantert må sto over neste match mot Elverum.

Etter dette fortsatte kampen som normalt og Elverum vant til slutt 41-24 i første semifinale.

Kampfakta:

Banens beste ble Morten Nergaard.

Neste kamp er allerede søndag 31.mars. Med seier er Elverum klare for semifinale! HEIA ELVERUM!