Til Bækkelaget for å jakte andre stikk i kvartfinalen! – Elverum

Til Bækkelaget for å jakte andre stikk i kvartfinalen!

Bækkelaget må vinne for å holde liv i drømmen om avansement.

Elverum tar turen til Oslo for å spille den andre kvartfinalen mot BSK. Elverum vant som kjent med sifrene 41-24 i den første kampen som ble spilt i Terningen Arena på onsdag. Det vil si at Oslolaget er nødt til å slå Elverum for å presse frem en tredje kvartfinale i sluttspillet. Om man skal se på søndagens kamp så er det lite som tilsier at det skal skje, men håndballkamper lever ofte sitt eget liv.

Om vi ser tilbake på fjorårets kvartfinale så feide Elverum Kolstad av banen i den første kampen, men i Trondheim bare dager etterpå røk Elverum på et tap. Det hele endte med at Elverum vant den tredje kampen, men det er nok ikke så mye trygghet i laget at de tør å gjøre det på den måten. I Sverige kaller man det «godistricket» når man igjennom en hel sluttspillserie taper bortekampene for å få flest mulig hjemmekamper. Målvakt Morten Nergaard meldte på mikrobloggertjenesten Twitter at dette var helt bevisst i fjor, men dette er ikke noe noen lag i utgangspunktet ønsker. Derfor kommer man å se et Elverum som ønsker å avgjøre i Nordstrand Arena på søndag.

Som nevnt tidligere kan man ikke se på de foregående kampene når man ser på sluttspill. Selv om Elverum vant komfortabelt i Terningen så er det et revansjesugent BSK som kommer til å møte opp i sin hjemmearena på søndag. Spillere som Emil Sundal og Nicolai Hauge leverte ikke på det nivået som de kan, og de er nok ikke fornøyd om de må ta ferie allerede i slutten av mars.

Trener Tom-Eirik Skarpsno som tidligere var kjent for å stikke kjepper i hjulene for Elverum har ikke vunnet mot Elverum i en tellende kamp siden november i 2016, så han er nok veldig gira på endte den tapsrekken mot de svarte og hvite som trenes av Michael Apelgren. Forrige gang var da han var trener for Haslum, da vant Haslum 26-25 i egen arena.

Det er ventet at mange folk fra Elverum som tar turen til Nordstrand Arena på søndag. Avkast er 18:00. Vi håper på seier og at vi blir klare for semifinale i sluttspillet, men BSK er et sterkt hjemmelag så det blir garantert tøft og jevnt.

HEIA ELVERUM!