Semifinaleklare etter andre seier mot Bækkelaget – Elverum

Semifinaleklare etter andre seier mot Bækkelaget

Bækkelaget-Elverum 28-31 (14-14)

Etter forrige oppgjørs overkjøring var det sikkert mange som ventet at det skulle bli grei skuring mot BSK i Nordstrand Arena denne kvelden, men det var hjemmelaget som viste at de ville flekke tenner denne kvelden. Anført av en glitrende Henrik Ruud Tovås i målet så ledet hjemmelaget 5-2 etter 10 minutter spilt.

Elverum lot seg ikke stresse, og med sitt offensive forsvar fikk de snappet mange enkle baller. Alexander Westby satte inne 6-6 etter han satt en kontring sikkert i mål. Etter 17 minutter ledet Elverum 8-6 etter at Langaas satte sin første ball for kvelden. Elverum kunne ha ledet mye mer, men både Westby, Fredriksen og Holand Pettersen brant kontringer, straffer og sjanser som de normalt setter i mål. Stian Mogen fikk muligheten på kanten, og han svarte med scoring på sitt første forsøk.

Lagene fulgte hverandre som skygger i den første omgangen, men Elverum var målet eller to foran vertene som måtte vinne denne kampen om sesongen deres ikke skulle være over. Inn mot pause så ledet gjestene fra Hedmark 14-12, men Nikolai Hauge reduserte med bare 15-20 sekunder igjen. Elverum fosset frem i angrep, men pasning ut til Sigvaldi Gudjonsson ble for svak. Fredrik Løvberg snappet ballen og satte den i buret til Elverum etter at Nergaard ikke fulgte godt nok med på spillet.

Stillingen til pause var 14-14 i Nordstrand Arena.

Den 2.omgangen er sånn som den første slutta, den er jevn. Begge lagene bytter på å score mål og bakerst hos BSK står Ruud Tovås meget godt for vertene. Sigvaldi Gudjonsson var en av få spillere på Elverum som klarte å sette ballen i mål. Islendingen hadde satt 7 mål etter sju minutter av 2.omgangen. Elverum ledet på dette tidspunktet 18-17.

Etter 19 minutter av 2.omgang er det BSKs storskytter Emil Sundal som sørget for at lagene var like langt på stillingen 22-22. Da hadde Elverum brent hele fire straffekast og mange andre store sjanser. Heldigvis hadde Morten Nergaard en god dag bakerst for Elverum også. Elverum var også meget godt rustet for de siste 10 minuttene av kampen ettersom at Apelgren hadde gjort en meget god jobb med å rullere på spillerne sine i begge omganger, så det var uthvilte spillere og spillere som hadde dagen som skulle stå for Elverum de siste 10 minuttene av kampen.

De siste 10 minuttene er like spennende som tidligere i kampen. Endelig satte straffekastet, denne gangen var det dansken Kristian Ørsted som satte inn 25-24 ledelse for Elverum med 7 minutter igjen å spille. Jonas Burud som spilte en meget god kamp for Elverum satte inn 26-24 med bare fem minutter igjen, og da begynte skuldrene å senke seg for de svarte og hvite. Nergaard gjorde noen viktige redninger og fremover satte Elverum skuddene denne kampen. Elverum vant tilslutt 31-28 i en ordentlig slitekamp.

Elverum takker BSK for tøffe og intense kamper i sluttspillet, og nå ser vi frem mot semifinale.

Banens beste var Sigvaldi Gudjonsson og Henrik Ruud Tovås.